Lionel Messi'den Suudi Arabistan mağlubiyeti sonrası büyük üzüntü: Ağır bir darbe aldık...

2022 Dünya Kupası'nda turnuvanın favorilerinden Arjantin, Suudi Arabistan'a 2-1 yenildi ve turnuvanın ilk büyük sürprizi gerçekleşti. Maç sonrası Suudi Arabistan cephesinde sevinç, Arjantin'de ise büyük hüzün vardı.

Arjantin'de halk, yerel saat ile sabah 07.00'da başlayan maç için ekranlara kilitlendi. Arjantin'in Dünya Kupası'ndaki ilk maçını izlemek için okulların giriş saatini değiştirdiği, pastanelerin normalden daha erken çalışmaya başladığı, bazı kentlerde maç saatinde devlet kurumlarında izin verildiği ve taksicilerin direksiyon başından takip ettiği ilk karşılaşmanın sonucu halkı üzdü.

Arjantin'in Suudi Arabistan ile karşılaştığı maç sabahın erken saatlerine denk gelmesine rağmen ülkenin başkenti Buenos Aires'te yüzlerce kişi bir parkta bulunan dev ekranda ülkelerine destek olmak için toplandı.

Lionel Messi'den Suudi Arabistan mağlubiyeti sonrası büyük üzüntü: Ağır bir darbe aldık...

DÜNYA KUPASI TARİHİNİN EN BÜYÜK HAYAL KIRIKLIKLARINDAN BİRİ

Diego Maradona'lı Arjantin, 1990 Dünya Kupası'nda Kamerun'a; şampiyon unvanıyla 2022 Dünya Kupası'na katılan Fransa, Senegal'e; İngiltere ise 1950'de Amerika'ya yine aynı skorla 1-0 yenilmiş ve bu maçlar turnuva tarihinin en büyük hayal kırıklıkları olmuştu. Güney Amerika şampiyonu ve turnuvanın favorilerinden Arjantin'in Arabistan yenilgisi, Dünya Kupası tarihinin en büyük hayal kırıklıklarından biri olarak tarihe geçti. 

Lionel Messi'den Suudi Arabistan mağlubiyeti sonrası büyük üzüntü: Ağır bir darbe aldık... - Resim : 2

SCALONI: BU TÜR ŞEYLER DÜNYA KUPASI'NDA OLABİLİYOR

Maç sonrası teknik direktör Arjantin Lionel Scaloni yenilgiyle ilgili olarak, "Maç öncesi favoriydik. Ancak bu tür şeyler Dünya Kupası'nda olabiliyor" dedi.

"Suudi Arabistan'ın nasıl oynadığını biliyorduk. Bu maçta rakibin ultra defans yapabileceğini biliyorduk. Ofsaytlar da çok milimetrikti" diyen Scaloni, "İlk yarı tamamen bizimdi. Skor 1-1 olunca her şey değişti. Gol yedikten sonra daha sakin kalabilirdik. Goller 48 ve 51'de geldi. Fiziksel nedenlerden ötürü skoru çeviremedik. Bunun nedenlerini araştıracağız" açıklamasını yaptı.

Messi, maçın 10. dakikasında penaltı atışından Arjantin'i 1-0 öne geçirdi. 36 maçlık yenilgi serisi göz önünde bulundurulunca Arjantin'in maçı kaybetmeyeceği düşünülüyordu. Ancak Saleh Alshehri ve Salem Aldawsari'nin golleriyle Suudiler, Orta Doğu'daki ilk Dünya Kupası'na damga vuran galibiyet elde etti. Suudiler ayrıca 1994 Dünya Kupası'nda Belçika'yı 1-0 yendikleri turnuvadan bu yana en büyük galibiyetlerini hanelerine yazdılar.

Suudi Arabistan Teknik Direktörü Herve Renard galibiyetle ilgili olarak sosyal medya hesabından, "Takımı ve tüm ekibi bu maçtan dolayı tebrik ediyorum. Bu galibiyet tüm Suudi halkına adandı. Gelecek maçı bekliyoruz" paylaşımını yaptı.

Fransız çalıştırıcı galibiyet için maç sonrası yaptığı açıklamada da "Tüm yıldızlar bizimle ittifak kurdu. Suudi Arabistan tarihini yazdık" dedi.

Lionel Messi'den Suudi Arabistan mağlubiyeti sonrası büyük üzüntü: Ağır bir darbe aldık... - Resim : 3

LIONEL MESSI: AĞIR BİR DARBE ALDIK

Arjantin ile beşinci ve muhtemelen son Dünya Kupası'nı oynayan Lionel Messi ise maç sonrası büyük üzüntü yaşadı. 35 yaşındaki oyuncu yenilgiyi "Ağır bir darbe aldık" olarak nitelendirirken; "Böyle başlamayı beklemiyorduk. Hiçbir bahane yok. Bu yolda birlikte olmalıyız. Her zamankinden daha fazla kenetleneceğiz ve sonraki maçları kazanacağız. Arabistan'ın iyi oyunculara sahip, topu çok iyi çeviren ve savunma çizgisini çok iyi kullanan bir takım olduğunu biliyorduk. Mazeretimiz yok. Herkes için ağır bir yenilgi oldu. Turnuvaya böyle başlamayı beklemiyorduk. Kalan maçları kazanmak zorundayız" ifadelerini kullandı. 

Kendilerinin iyi bir takım olduklarını söyleyen Messi, "Sonuç bizi üzdü. Çok acı. Ancak insanlar bu takımın onları hayal kırıklığına uğratmayacağına ve önümüzdeki iki maçta bunun için gideceğimize güvenmeli. Daha önce bu tür oyunları oynadık ve iyi performans göstereceğiz. Şimdi her zamankinden daha fazla birlik olma, ne kadar güçlü olduğumuzu gösterme zamanı" sözleriyle taraftarlara ümit verdi. 

Lionel Messi'den Suudi Arabistan mağlubiyeti sonrası büyük üzüntü: Ağır bir darbe aldık... - Resim : 4

LAUTARO MARTINEZ: İKİNCİ YARI KÖTÜ OYNADIK

Arjantinli golcü oyuncu Lautaro Martinez yenilgiyle ilgili olarak, "İkinci yarı kötüydük. Küçük detaylar farkı ortaya koydu. Bunları telafi etmek zorundayız" dedi. Orta saha oyuncusu Papu Gomez ise, "İlk yarıda gol fırsatlarımzı vardı ama hep ofsayta düştük. Sonra adeta sahadan kaybolduğumuz o 5 dakika yaşandı. 2-1 geri düşünce skoru tersine çeviremedik. Zor olduğunu biliyoruz. Taraftarlarımızın gücü arkamızda. Düzeltmemiz gereken şeyler var" sözleriyle gelecek için umutlu konuştu.

Lionel Messi'den Suudi Arabistan mağlubiyeti sonrası büyük üzüntü: Ağır bir darbe aldık... - Resim : 5

ANGEL DI MARIA: ÖNÜMÜZDE İKİ FİNAL MAÇI VAR

Angel Di Maria, önümüzdeki maçlarda bunu telafi edeceklerine inandığını söylerken, "Suudi Arabistan'ı 5-0 yenebilirdik. Önümüzde iki tane final maçı var ve tur atlamak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız" açıklamasını yaptı.

Lionel Messi'den Suudi Arabistan mağlubiyeti sonrası büyük üzüntü: Ağır bir darbe aldık... - Resim : 6

ARJANTİN'İN 36 MAÇLIK YENİLMEZLİK SERİSİ SONA ERDİ

Katar'a 36 maçlık yenilmezlik serisiyle gelen Arjantin Milli Takımı'nın serisi, Suudi Arabistan karşısında sona erdi.

Son mağlubiyetini 2019 Kupa Amerika'nın yarı finalinde alan Arjantin, Dünya Kupası elemeleri, 2021 Kupa Amerika ve hazırlık maçlarında çıktığı 36 maçta mağlup olmadı.

Arjantin, İtalya'nın 37 maçlık yenilmezlik rekorunu kırma şansını da kaybetti. Roberto Mancini yönetimindeki İtalya, Ekim 2018-Ekim 2021 aralığında 37 maçta yenilgi yüzü görmeyerek tarihe geçmişti.

Arjantin, C Grubu'ndaki ikinci maçını Cumartesi günü Meksika ile oynayacak.

Lionel Messi'den Suudi Arabistan mağlubiyeti sonrası büyük üzüntü: Ağır bir darbe aldık... - Resim : 7

Lionel Messi'den Suudi Arabistan mağlubiyeti sonrası büyük üzüntü: Ağır bir darbe aldık... ile ilgili etiketler Arjantin Suudi Arabistan 2022 Dünya Kupası 2022 FIFA Dünya Kupası Katar
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.