Lionel Messi, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 38 farklı takıma gol atan ilk oyuncu olarak tarihe geçti

Şampiyonlar Ligi kariyerindeki 30. golünü Club Brugge filelerine gönderen Mbappe, 22 yaş 352 gün ile bu sayıya en genç yaşta ulaşan oyuncu oldu. Messi ise turnuvada 38 farklı takıma gol atan ilk oyuncu olarak tarihe geçti. Devler Ligi'nde A Grubu maçları tamamlandı.

UEFA Şampiyonlar Ligi 2021-22 sezonunda A Grubu maçları tamamlandı. Leipzig, evinde gruptan lider çıkmayı önceden garantileyen lider Manchester City'yi 2-1 yenerek üçüncülük yarışını kazandı.

Almanya ekibinin gollerini 24. dakikada Dominik Szoboszlai ve 71. dakikada Andre Silva kaydetti. 83. dakikada Kyle Walker'in doğrudan kırmızı kart gördüğü İngiltere temsilcisinin tek golünü ise 76. dakikada Riyad Mahrez attı.

Puanını 7'ye çıkaran Leipzig, grubu üçüncü sırada tamamlayarak yoluna UEFA Avrupa Ligi play-off turundan devam etme hakkı elde etti.

MBAPPE & MESSİ'DEN GOL ŞOV

Grup ikincisi olarak son 16 turuna kalmayı önceden garantileyen Paris Saint-Germain (PSG) ise ağırladığı Club Brugge'ü yıldız oyuncularının golleriyle farklı yendi.

Kylian Mbappe 2. ve 7. dakikalarda, Lionel Messi 38. ve 76. dakikalarda (ikincisi penaltıdan) ağları sarsarak Fransa temsilcisinin sahadan 4-1 galip ayrılmasını sağladı. Grubu son sırada tamamlayarak Avrupa arenasına veda eden Belçika ekibinin tek golünü, 68. dakikada Mats Rits kaydetti.

Şampiyonlar Ligi kariyerindeki 30. golünü Club Brugge filelerine gönderen Mbappe, 22 yaş 352 gün ile bu sayıya en genç yaşta ulaşan oyuncu oldu. Messi ise turnuvada 38 farklı takıma gol atan ilk oyuncu olarak tarihe geçti.

 

AJAX 6'DA 6 YAPTI TARİH YAZDI

Beşiktaş'ın grubunu Ajax 18 puanla lider tamamladı. son maçında Sporting Lizbon'u 4-2 mağlup eden Hollanda şampiyonu 6'da 6 yaparak kulüp rekoru kırdı.

Sebastien Haller, Devler Ligi tarihinde Cristiano Ronaldo'dan sonra 6 grup maçında da gol atan 2. futbolcu oldu. 27 yaşındaki santrfor 6 maçta 10 gol, 2 asistle oynadı.

Milan'ı deplasmanda 1-2 mağlup eden Liverpool ise grupta 6'da 6 yapan ilk İngiliz takımı oldu.

 

 

 

Lionel Messi, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 38 farklı takıma gol atan ilk oyuncu olarak tarihe geçti ile ilgili etiketler PSG Manchester City Club Brugge UEFA Şampiyonlar Ligi leipzig Lionel Messi Sebastien Haller
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.