LinkendIn’i dolandırıcılar sardı: Binance CEO’sundan kritik uyarı

Hemen her platformda olduğu gibi profesyonellerin sosyal medya platformu olan Linkendln’de de dolandırıcılar boy gösteriyor. Binance CEO’su Changpeng Zhao, LinkedIn’de faaliyet gösteren kripto para dolandırıcılarına karşı yatırımcıları uyardı.

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Dünyanın en yüksek hacimli kripto para borsası Binance’in CEO’su Changpeng Zhao , sosyal kariyer platformu LinkedIn’de faaliyet gösteren kripto para dolandırıcılarına karşı yatırımcıları uyardı.

Binance’in CEO’su Changpeng Zhao (CZ) 14 Ağustos tarihinde, Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin’in, Instagram’da onu taklit eden 5000’den fazla hesap olduğunu ve insanların bu hesaplara karşı dikkatli olması gerektiğini açıklamasını alıntılayarak LinkedIn’de Binance çalışanı olduğunu iddia eden birçok sahte hesap olduğunu ve yatırımcıların dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Ünlü CEO LinkedIn’de Binance çalışanı olduğunu iddia eden ortalama 7000 hesap bulunduğunu ancak bunların yalnızca yaklaşık 50 tanesinin gerçek olduğunu ifade etti. CZ dolandırıcıların, insanlara mesaj atarak onlara Binance’in listeleme ekibinde çalıştığını söyleyerek yatırımcıları manipüle ettiğini belirtti.

Changpeng, bu tip dolandırıcılık girişimlerinin engellenmesi için LinkedIn’de şirketlerin çalışanlarını onaylayabileceği bir sistemin işe yarabileceğini ifade etti. Sosyal medyada birçok kullanıcı bu düşünceye destek verirken bazıları ise artık tüm platformlarda KYC protokolleri uygulanması gerektiğini savundu.

LinkendIn’i dolandırıcılar sardı: Binance CEO’sundan kritik uyarı ile ilgili etiketler Dolandırıcı LinkedIn Binance
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.