"Linç" tartışmasında skandal ifadeler... Sivil halka kurşun sıkanları savundular! / VİDEO

Öğretim görevlisi Selman Öğüt'ün, CNN Türk canlı yayınında 15 Temmuz darbe gecesi Şehitler Köprüsü'nde kurşunlara karşı yürüyen sivil vatandaşlara sahip çıkması CHP'lileri çileden çıkardı!

CNN Türk'te Ahu Özyurt'un sunduğu "Türkiye'nin Gündemi" programında, 15 Temmuz darbe girişiminde Şehitler Köprüsü'nde yaşanan olaylar gündeme geldi.

Binlerce vatandaşın, darbeci FETÖ'cülerin kurşunlarına karşı göğüslerini siper ettiği gecenin sabahında FETÖ'cüler teslim olmuş ve bazı öfkeli vatandaşlar tarafından darp edilmişlerdi.

Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim görevlisi Selman Öğüt programda halkın hislerine tercüman olarak, "Siz bana kurşun sıkarsanız ben de sizi linç ederim. Orada zaten hukuk yok. Kusura bakmayın saatlerce orada duran insanlara ateş edenler, öldürenler her türlü muameleye layıktırlar. Kimse 'Bu adamlar size kurşun sıktı, siz de bunları dövdünüz' diyemez. Hukukçu olarak bunu kabul etmiyorum." ifadelerini kullandı.

CHP YÖNETİCİSİ SİVİL HALKA KURŞUN SIKAN FETÖ'CÜLERİ SAVUNDU!

Öğüt'e yanıt veren CHP PM Üyesi Canan Kaftancıoğlu'nun darbeci FETÖ'cülere sahip çıkması ise şok etkisi yarattı.

Kaftancıoğlu, "Orada linç edilenler isterse darbenin bir numaralı sorumlusu olsun, siz orada hukuku yok sayarak, biz kendi hukukumuzu uygularız 'linç edilir' gibi bir mantığa cevap vermek bile istemiyorum. Siz linci meşrulaştırıyorsunuz" dedi.

Selman Öğüt ise olayın bir çatışma olduğunun altını çizerek silahlı askerler karşısında sivil vatandaşlar bulunduğunun altını çizdi.

Bu noktada halka kurşun sıkan FETÖ'cülerin haklarının savunulmasına tepki gösteren Öğüt, CHP'li Kaftancıoğlu'na, buna itiraz etmesi halinde kendisine dava açmasını istedi.

Kaftancıoğlu ise konunun yargıya taşınması önerisi karşısında gülümsemekle yetindi.

"Linç" tartışmasında skandal ifadeler... Sivil halka kurşun sıkanları savundular! / VİDEO ile ilgili etiketler Selman Öğüt CHP CNNTürk
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.