Limonun kabuğu, kendisinden daha çok gelir getiriyor

Adana’nın Kozan ilçesinde limon ve portakal yetiştiren Ahmet Yiğenoğlu, dalında kilosunu 1 liradan satamadığı limonların kabuklarını kurutarak gelir elde ediyor.

Adanalı çiftçi Ahmet Yiğenoğlu dalında kilosuna 1 liradan alıcı bulamadığı limon ve portakalların kabuklarını kurutarak iş alanı yaratıyor. Yiğenoğlu, kozmetik ve ilaç sanayilerinde talep gören kuru narenciye kabuğunun kilosunu geçtiğimiz yıl 5 ila 7 lira dolaylarının sattıklarını, bu yıl için ise fiyatların henüz şekillenmediğini dile getirdi.

Narenciye üretiminin yoğun olarak gerçekleştirildiği Kozan'da dalında kalan narenciye ürünlerinin kabukları, soyulduktan sonra çiftçiler tarafından bahçelerde iplere asılarak kurutuluyor.

ADANA'NIN NARENCİYE İÇİN SANAYİSİ YOK

Çiftçilerden Beyti Sert de, emekli olduğunu ve eşiyle beraber narenciye kabuklarını kurutup sattıklarını ifade etti.

Yiğenoğlu dalında bir liradan alıcı bulamadığını söylediği limonun kabuklarını soymak için ailesiyle birlikte yoğun zaman harcadıklarını aktarırken, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Doğudan gelenler 500 kuruşa limonları aldı. Kalanları da böyle kurutuyoruz. Soyup tek tek asıp kuruttuktan sonra tüccara veriyoruz. Batı bölgelerindeki fabrikalara gidiyor. Adana'mızda bunu değerlendirecek maalesef fabrikamız yok.

1 ton narenciye kabuğu kurutmayı hedefliyoruz. Geçen yıllarda kilosu 5 ile 7 arasında satılıyordu. Bu sene fiyat belli değil. Ama limon dibine düşerse asit ağaca ve toprağa zarar veriyor. Böyle değerlendiriyoruz. En azından ekonomiye kazandırmış oluyoruz. Herkes kazanmış oluyor."

Limonun kabuğu, kendisinden daha çok gelir getiriyor ile ilgili etiketler Adana limon narenciye

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.