Limonlu suyun zararları nelerdir?

Her gün su tüketimi herkes tarafından gerçekleştiriliyor..Birçok şeye faydası bulunan hayatın vazgeçilmeyen içeceklerinden olan suyun çeşitli şekilleri bulunmaktadır.Onlardan biri ise Limonlu su .King’s College London Üniversitesi’nde araştırmacılara göre asitli yiyecek ve içecek tüketiminin çeşitli zararları var.O içeceklerden biri de Limonlu su.Peki herkes tarafından tüketilen limonlu suyun zararı nedir?

Asitli yiyecek ve içecek tüketiminin çeşitli zararları olduğu British Dental Journal’da yayımlandı. Her gün bir çok kişi tarafından su tüketimi gerçekleştiriliyor.Aynı zamanda limonlu su vatandaşlar tarafından tüketimi yapılıyor. Asidik bir içecek olan limonlu suyun zararı var mıdır? Sorusu herkes tarafından merak edilmeye başlandı.Peki Limonlu suyun zararı nedir? İşte merak edilen sorunun cevabı detayları ile haberimizde...

LIMON

BBC Türkçe’nin haberine göre dişleri aşırı derecede aşınmış 300 kişinin beslenme alışkanlıklarını inceledi ve meyve şurupları, tatlı içecekler, meyve çayları, diyet içecekler, tatlandırılmış içecekler ve lezzetlendirilmiş su gibi içeceklerin asidik olduğu için dişleri ayırabildiği ortaya çıktı.King's College London Üniversitesi araştırmacıları, asitli yiyecek ve içecekleri tüketmenin diş minesini aşındırdığı ortaya çıktı. Örneğin çokça tüketilen limonlu su bu içeceklerden biri.

Aynı zamanda sürekli olarak bu içecekleri yudumlamanın ve yutmadan ağızda tutmanın aşındırma risklerini artırdığı aktarıldı.

Araştırmanın başında bulunan Dr. Saoirse O’Toole, bulgularını şöyle açıklıyor:

ÖĞLEN ELMA YEDİYSENİZ AKŞAM ASİDİK BİR GIDA TÜKETMEYİN

Eğer bu içecekleri uzun bir süre boyunca içerseniz, beş dakikadan fazla gibi, ya da onlarla ağzınızda oynarsanız, bütün bir meyveyi yemek yerine kemirirseniz, bunlar gerçekten de dişlerinize zarar verebilir.

Eğer öğle yemeğinde atıştırmalık olarak elma yiyecekseniz, akşamüstü asidik başka hiçbir şey tüketmeyin.

Eğer akşam şarap içecekseniz, sabah meyve yemeyin.

Diyetinizi dengeleyin.

LİMONLU SU ZARARLARI NELERDİR?

Araştırmacılar bir dilim limon içeren su tüketen ya da sıcak meyve çaylarını yemekler arasında en az iki defa tüketen kişilerin ortalama ya da ciddi diş minesi aşınmasına uğraması riskinin 11 kat daha fazla olduğunu belirtiyor.

Ancak bu rakam, bu içecekler yemeklerle beraber alındığında yarıya iniyor.

Araştırmacılar bunun sebebini yemek yerken tükürüğün üretiminin artmasına ve tükürüğün de alkalik yapısı sayesinde asidin etkisini azatmasına bağlıyor.

Şeker içermeyen içeceklerin de tatlandırılmış içecekler kadar zararlı olduğu belirtiliyor.

Sirke ile turşu ürünlerinin de diş aşınmasına yol açabileceği ifade ediliyor.

Bu tarz içecekler tüketildikten sonra su ve süt gibi besleyici içeceklerin ve bu içeceklerin etkisini nötrleyecek peynir gibi yiyecekleri almanın faydalı olacağı aktarılıyor.

11768

SU

Su; Dünya'da bol miktarda bulunan ve hayat için vazgeçilmez olan, kokusuz ve tatsız bir bileşik. Sıklıkla renksiz olarak tanımlanmasına rağmen kızıl dalga boylarında ışığı hafifçe emmesi nedeniyle tabii bir mavi renge sahiptir.

Doğada su katı, sıvı ve gaz hâllerinde görülür.Kimyasal formülü (H2O) 2 hidrojen ve 1 oksijen atomundan meydana gelir. H+ iyonu içeren bir madde ile (ör. asit) ve OH- iyonu içeren maddenin (ör: baz) verdiği nörtalleşme tepkimesi ile oluşur.

Bilim insanları Dünya'daki hayatın suda başladığını düşünmektedir. Su moleküler yapısı oldukça basit ve bol bulunan bir madde olmasına rağmen belirli koşullarda diğer bileşiklerden oldukça farklı davranışlar sergiler.Örneğin katı (buz) hâldeki su sıvı hâldeki suyun üzerinde yüzer. Dünyadaki hemen hemen tüm diğer bileşiklerde ise katı faz sıvı fazdan yoğundur ve katı fazdaki bileşik batar. Suyun bu özelliğin bazı avantajları vardır. Örneğin soğuk bir bölgede göl yüzeyini kaplayan buz tabakası yalıtıcı görevi görür ve dipteki hayatı korur. Buzun çökmesi durumunda canlılar şiddetli soğuğa maruz kalacağından hayatlarını devam ettirmeleri imkansız hâle gelecektir.

Su yanıcı bir madde değildir. Bu özelliği nedeniyle ateş söndürücü olarak kullanılır. Fakat suyun bileşimindeki Oksijen yakıcı bir gazdır, Hidrojen ise yanıcı bir gazdır. Oksijen ve hidrojen birleşerek söndürücü olan suyu oluşturur.

H2O saf suyu temsil eder, saf suya tabii en yakın örnek yağmur suyudur. Saf su canlılar için içilebilir su değildir, insanlara yararı yoktur. Suyun akışkan olması dışında insanlar ve canlılar için içinde taşıdığı mineraller çok önemlidir. Canlıların içmesi gereken suda mineral olması gerekmektedir. Yağmur suyu yani saf su, yağdıktan sonra toprağa düşünce toprağın yapısındaki mineralleri toplar, yeryüzünde bu yağmur suları bir akarsu oluşturur bu içilebilir bir sudur. Genelde toprak altındaki suları kirleten bina yapılaşmaları, sanayiden, insan hayat alanından vs uzak sağlığa uygun olması için çok yüksek yerlerde, dağlardaki akarsu ya da tabii su kaynağı bulunup buralara su doldurma tesisi yapılır, bu tabii mineralli sular şişelenip marketlerde "tabii kaynak suyu" olarak satılır. Her bölgedeki toprakta mineraller ve oranları farklıdır, bu yüzden suyun faydaları bölgelere göre değişebilir.

YÜZEY GERİLİMİ

Su, molekülleri arasındaki güçlü kohezyon kuvveti nedeniyle oluşan yüksek yüzey gerilimine sahiptir. Bu görülebilir bir etkidir, örneğin, küçük miktardaki su çözünemez bir yüzey üzerine (örn: polietilen) konduğunda, su, diğer madde ile beraber düşene dek kalacaktır.

Bu kuvvetin kaynağı temel olarak su moleküllerini bir arada tutan moleküller arası çekici kuvvetlerdir. Suyun içinde olan moleküller her yönden komşu moleküllerle kuşatıldıkları için, üzerlerine etkiyen toplam kuvvet sıfırdır. Buna karşın, yüzeydeki moleküllerin sadece bir tarafı diğer su molekülleriyle çevrili olduğu için, bunlar içeriye doğru net bir kuvvetle çekilirler. Bu durum yüzeyde bir gerilme oluşturup yüzeyin minimum olmasını sağlar. Hacimleri eşit birçok geometrik şekil içinde yüzey alanı en az olan küredir. Su damlalarının küresel bir şekil alması da yüzey geriliminin en az yüzey oluşturacak şekilde molekülleri hareket ettirmesidir.

Limonlu suyun zararları nelerdir? ile ilgili etiketler limon suyu zararları nelerdir asitli içecek
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.