'Ligler başlasın şeklinde beyanatımız olmadı'

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel, Türkiye Futbol Federasyonu'nun ligleri 12 Haziran'da başlatma kararına değindi ve karara müdahil olmadıklarını söyledi.

Bilim Kurulu olarak liglerin başlayıp başlamamasına yönelik herhangi bir görüş bildirmediklerinin altını çizen Prof. Dr. Yamanel İHA'ya yaptığı açıklamada, “Biz liglerin başlama kararına müdahil olmadık. 'Ligler açılsın veya açılmasın' diye bir beyanatımız da olmadı." dedi.

'Ligler başlasın şeklinde beyanatımız olmadı'

Liglerin açılması durumunda maçların seyircisiz oynanacağını dile getiren Yamanel, "Ligler açılacaksa da her halükarda seyircisiz oynanacak veya çok uzak mesafelerde az miktarda seyirci girebilir belki. Futbolcular için de çok sıkı taramaların yapılması lazım.” ifadelerini kullandı.

“Çok sıkı tedbirler alınmalı”

En önemli unsurun sporcu sağlığı olduğunu dile getiren Prof. Dr. Levent Yamanel, “Normalleşmek adına atılmış adımlar bunlar ama sporcuların sağlığını en üst düzeyde korumak gerekiyor. Bu nedenle çok sıkı tedbirler alınması gerekiyor” diye konuştu.

 

'Ligler başlasın şeklinde beyanatımız olmadı' ile ilgili etiketler TFF bilim insanı Koronavirüs Korona Süper Lig
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.