7 yaş sınırı olan Lightyear'a eşcinsel çift tepkisi: Vizyondan kaldırılsın

Oyuncak Hikayesi serisinin bağımsız filmi Lightyear, iki kadının evlenmesini konu alan sahnenin yayınlanmasının ardından eleştirilerin odağı oldu. Birçok ülkede gösterim tarihi ertelenen ve hatta yasaklanan filme tepki gösteren anne ve babalar, 7 yaş ve üzeri izlenme grubuna açık olacak yapımın Türkiye'de vizyona girmemesini istedi.

Disney'in animasyon filmi Lightyear, eşcinsel çift sahnesi nedeniyle eleştirilerin hedefi oldu.

Pixar'ın Oyuncak Hikayesi serisinden Buzz Lightyear'ın hikayesine odaklanan Lightyear filminde, izlenme yaşı 7 ve üzeri olmasına rağmen eşcinsel bir çifte yer verilmesi tepki çekti.

7 yaş sınırı olan Lightyear'a eşcinsel çift tepkisi: Vizyondan kaldırılsın

Lightyear'da iki kadın karakterin evlenmesini gösteren sahne sonrası birçok ülke filmin vizyon tarihini iptal ederek yayın yasağı getirmişti. Sosyal medyada 'LightyearVizyonaGirmesin' etiketi altında Disney ve Pixar'a tepkilerini dile getiren ebeveynler, 17 Haziran'da sinema salonlarında yer alacağı duyurulan yapımın Türkiye'de de gösterimden kaldırılmasını istedi.

Lightyear; Buzz'ın tek başına uzay yolcuğuna çıkma macerası anlatılıyor. Macera sırasında ona eşlik eden iki kadın arkadaşının yakınlaşması ise bir kaç sahnede yer alıyor.

 

7 yaş sınırı olan Lightyear'a eşcinsel çift tepkisi: Vizyondan kaldırılsın ile ilgili etiketler lightyear eşcinsel çift disney Pixar Buzz Lightyear
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.