Lig tarihinin en erken golü Muhammet Demir'den

Başlama vuruşunu yapan Muhammet Demir, 10. saniyede golü atan Muhammet Demir, Türk futbol tarihine geçen Muhammet Demir... Gaziantep FK'nın tecrübeli santrforu, Süper Lig'in 6. haftasındaki Başakşehir maçında lig tarihinin en erken golüne imza attı.

Süper Lig'in 6. haftasında Gaziantep FK ile Medipol Başakşehir karşı karşıya geliyor. Kırmızı-Siyahlılar maçtan 1-0 galip ayrıldı. Gaziantep ekibinin golünü 10. saniyede Muhammet Demir kaydetti. Bu gol, Türk futbol tarihinin en hızlı golü olarak kayıtlara geçti. Golün tam zamanı ise 9 saniye 8 salise olarak ölçüldü.

Gaziantep Kalyon Stadyumu'nda oynananve Mete Kalkavan'ın yönettiği maçta ilk düdük çalar çalmaz gol oldu. Geçen hafta son dakikada attığı golle takımına Sivas deplasmanında 1 puanı getiren Brezilyalı forvet João Figueiredo ortasında nefis bir gol atan Muhammet Demir, tarihe geçti.

Daha önce Süper Lig'de atılan en hızlı golü Denizlispor'un Trinidad & Tobagolu forveti Darryl Roberts kaydetmişti. 29 Kasım 2008 tarihinde Eskişehir Atatürk Stadı'nda oynanan Eskişehirspor - Denizlispor karşılaşmasının 12. saniyesinde Roberts gol sevinci yaşamıştı.

Erol Bulut'un takımı son 3 haftada topladığı 7 puanla puanını 8 yaptı. Kırmızı-Siyahlılar hafta sonu Adana Demirspor'a konuk olacak.

Geçen hafta Fenerbahçe galibiyetiyle kendine gelen Aykut Kocaman'ın Başakşehir'i ise 3 puanda kaldı. Turuncu-Lacivertliler 7. haftada Çaykur Rizespor'u ağırlayacak.

GAZİANTEP'İN GOLCÜSÜ

Son iki sezondur Gaziantep FK'da kiralık forma giyen 29 yaşındaki Muhammet Demir'in tapusu bu yaz Başakşehir Kulübü'nden alınmıştı. 5 maçta 2 golle oynayan tecrübeli golcü, geçen sezon 31 Süper Lig maçında 15 gol, 5 asistlik performansıyla adından söz ettirmişti.

Bu gollerin dışında maçların 20. saniyelerine kadar en erken golleri atan futbolcular şunlar:

17. saniye: 2007-2008 sezonunda Trabzonspor-Gaziantepspor maçında Umut Bulut.

18. saniye: 2001-2002 sezonunda Galatasaray-Göztepe maçında Vedat İnceefe.

20. saniye: 2007-2008 sezonunda Sivasspor-Kasımpaşa maçında Musa Aydın, 2009-2010 sezonunda Kasımpaşa-Kayserispor maçında Yekta Kurtuluş, 2015-16 sezonunda Kasımpaşa-Osmanlıspor maçında Andre Castro.

Lig tarihinin en erken golü Muhammet Demir'den

Lig tarihinin en erken golü Muhammet Demir'den ile ilgili etiketler Gaziantep FK Erol Bulut Muhammet Demir Medipol Başakşehir
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.