Libya'nın devrik lideri Kaddafi'nin oğlu 10 yıl sonra ortaya çıktı: Gözü başkanlıkta!

Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam Kaddafi, 10 yıl aradan sonra ilk kez bir ortaya çıktı. Yabancı bir gazeteciye konuşan 49 yaşındaki Kaddafi, "Ülkenin ırzına geçtiler. Para yok, güvenlik yok. Benzin istasyonuna gidin, mazot yok" ifadelerini kullanırken gözünün başkanlıkta olduğunun sinyalini de verdi.

Muammer Kaddafi'nin ölümü ile birlikte10 yıldır devam eden iç karışıklıklar son dönemde, Türkiye'nin Libya'da hakimiyetini kurması, bölgede dengelerin değişmesine neden oldu.

Yavaş yavaş ülkede düzen kurulurken Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam Kaddafi 10 yıl sonra ilk defa ortaya çıktı. Amerikan New York Times (NYT) gazetesi muhabiri, iki buçuk yıl süren bir uğraşın ardından Seyfülislam Kaddafi ile Zintan kenti yakınlarında kapalı kapılar ardında iki katlı bir villada görüştüğünü söyledi.

"ÜLKENİN IRZINA GEÇTİLER"

Oğul Kaddafi, Libya'nın içinde bulunduğu durum ve planlarına dair NYT'a açıklamalarda bulundu. Libyalı politikacıların ülkeye felaketten başka bir şey getirmediklerini söyleyen Kaddafi, "Ülkenin ırzına geçtiler. Para yok, güvenlik yok. Benzin istasyonuna gidin, mazot yok. Petrol ihraç ediyoruz, İtalya'ya doğalgaz veriyoruz, İtalya'nın yarısına elektrik sağlıyoruz, ama biz karanlıktayız. Bu bir fiyasko" diye konuştu.


"LİBYA HALKINDAN 10 YILDIR UZAKTAYIM"

Aralık ayında yapılması öngörülen başkanlık seçimlerine göz diken oğul Kaddafi, "Libya halkından 10 yıldır uzaktayım. Yavaş yavaş geri dönmelisiniz. Onların akıllarıyla oynamalısınız" diyor.London School of Economics'te okuyan Seyfülislam Kaddafi, kimileri tarafından babasının reform yanlısı halefi gözüyle bakılıyordu.

Libya'nın devrik lideri Kaddafi'nin oğlu 10 yıl sonra ortaya çıktı: Gözü başkanlıkta! ile ilgili etiketler Libya kaddafi Seyfülislam Kaddafi
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.