Libya'da 2 yıldır alıkonulan 7 Türk yurda geldi: MİT ve Katar istihbaratı ortak operasyon yaptı

Libya'da 2 yıldır alıkonulan 7 Türk vatandaşı MİT ve Katar istihbaratının ortak operasyonuyla Türkiye'ye getirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'ye getirilen 7 vatandaşla telefonda görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca vatandaşların yurda getirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ve tebriklerini iletti.

Libya'nın doğusunda asılsız iddialarla yaklaşık 2 yıldır alıkonulan 7 Türk vatandaşı, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın Katar İstihbarat Teşkilatı'yla müşterek çalışmaları neticesinde yurda getirildi.

Yoğunlukla lokantacılık sektöründe çalışan İlker Sağlık, Doğan Kıssa, Nurettin Çalık, Halil Gözel, Ahmet Selvi, Hidayet Yaprak ve Abdul Samet Akçay adlı vatandaşların kurtarılması amacıyla Dışişleri Bakanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından uzun süredir çalışmalar yürütülüyordu. Katar İstihbarat Teşkilatı'nın da katkı verdiği çalışmalar neticesinde Türk vatandaşlarının yurda getirilmesi sağlandı.

Libya'da 2 yıldır alıkonulan 7 Türk yurda geldi: MİT ve Katar istihbaratı ortak operasyon yaptı

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VATANDAŞLARLA GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yurda dönmelerini müteakip vatandaşlarla telefonda görüşerek geçmiş olsun dileklerini iletti. Vatandaşlar da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a devletin bu süreçteki yakın ilgisi nedeniyle teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca vatandaşların yurda getirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ve tebriklerini iletti.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN LİBYA VE KATAR'A TEŞEKKÜR

Dışişleri Bakanlığı Libya'da alıkonulan Türk vatnadaşlarının Türkiye'ye getirilmesi sonrası Libya ve Katar hükümetlerine teşekkür etti. Yapılan açıklamada "Libya’nın doğusunda alıkonulan 7 vatandaşımız, yürütülen yoğun temas ve çalışmaların neticesinde salimen yurda getirilmişlerdir. Vatandaşlarımızın serbest bırakılması sürecine katkı sağlayan tüm ilgili kurumlarımız başta olmak üzere Libya ve Katar hükümetlerine teşekkür ediyoruz." ifadeleri yer aldı. 

 

Libya'da 2 yıldır alıkonulan 7 Türk yurda geldi: MİT ve Katar istihbaratı ortak operasyon yaptı ile ilgili etiketler Libya Türk Türkiye Operasyon MİT katar istihbaratı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.