Libya'da 18 ay içerisinde seçim yapılacak

Libya'da 18 ay içerisinde seçim yapılması konusunda anlaşma sağlandı. Birleşmiş Milletler Libya Özel Temsilcisi Stephanie Williams, Tunus'taki Libya Diyalog Konferansı'nda 18 ay içinde seçimlerin yapılması konusunda anlaşıldığını açıkladı.

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından yapılan bir açıklamada, devam eden Libya müzakerelerinde tarafların 18 ay sonra ülkede seçimlerin yapılması konusunda anlaşmaya vardığı bildirildi.

BM Libya Özel Temsilcisi Stephanie Williams, Tunus'ta devam eden Libya Diyalog Konferansı'nda yeni bir adım daha atıldığını belirterek, "Ülkedeki taraflar Libya kurumlarının birliğini hedefleyerek 18 ay sonra ülkede seçimlerin yapılması konusunda mutabakata vardı" ifadelerini kullandı.

Devam eden iç savaşla fiili olarak ikiye bölünen Libya'da taraflar geçtiğimiz haftalarda BM girişimleri sonrasında ateşkes anlaşmasına varmıştı. Ülkede seçimlerin yapılması için sağlanan anlaşmanın Libya'daki bölünmüşlüğe çare olup olmayacağı ise bilinmiyor.

Libya'da 18 ay içerisinde seçim yapılacak ile ilgili etiketler Libya Birleşmiş Milletler seçim
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.