Libya tezkeresi nedir? Libya tezkeresi kabul edildi mi?

Libya tezkeresi nedir? TBMM Genel Kurulu’nda saat 14:00'te başlayan oturumda Libya tezkeresi görüşülüyor.Genel Kurul'da konuşmalar sonrası tezkere için oylama yapılacak. Peki Libya tezkeresinin meclisten geçmesi için kaç oy gerekiyor? Detaylar haberimizde...

Libya tezkeresi nedir? Bugün Libya tezkeresi, Meclis genel Kurulu'nda milletvekillerinin oyuna sunulacak.Görüşmeler sonrasında ise oylama yapılacak.

Meclis, 2020'ye olağanüstü toplantı mesaisiyle başlıyor. TBMM Genel Kurulu, 2020 bütçe görüşmelerinin ardından çalışmalarına 7 Ocak'a kadar ara vermişti. Ara öncesi Meclis'ten geçirilen Libya ile deniz yetki alanlarının sınırlanması ve askeri-güvenlik işbirliği anlaşmalarının ardından, bu ülkeye TSK unsurlarının gönderilmesi konusunda Cumhurbaşkanı'na yetki verilmesine ilişkin tezkerenin de tatil sonrası TBMM Genel Kurulu'nun ilk işi olacağı açıklanmıştı. Ancak Libya'daki son gelişmeleri dikkate alan Ankara tezkere sürecini hızlandırdı. 30 Aralık'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla tezkere Meclis'e sunuldu.

TEZKERENİN GEÇMESİ İÇİN KAÇ OY GEREKİYOR?

Libya'ya asker gönderilmesine iliştin tezkerenin kabulü için salt çoğunluk aranacak. Oylamaya 500 milletvekili katılırsa en az 251 kabul oyu gerekecek.

LİBYA'YA ASKER GÖNDERME TEZKERESİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla TBMM Başkanlığına gönderilen tezkerede, şu ifadeler yer alıyor:

"Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti, tüm bölgeyi etkileyebilecek, Libya'nın bütünlüğü ve istikrarına yönelik tehditler, DEAŞ, El-Kaide ve diğer terör örgütleri, yasa dışı silahlı gruplar ile yasa dışı göç ve insan ticareti ile mücadelede Türkiye'den askeri destek talebinde bulunmuştur.

GÖREV TANIMI NEDİR?

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise Star TV’ye yaptığı açıklamada “Libya’da Türk askeri hangi görevde yer alacak?” sorusuna şu yanıtı vermişti:
“Libya’da verilen insani ve işbirliği yardım faaliyetleri ve eğitimi, tezkere ile yeni bir evreye geçecek. Bunun çalışmalarını ilgililerle yapacağız. Libya’daki harekât alanının ihtiyaçlarını bir bütün olarak düşünmek durumundayız. Kara, Deniz, Hava Kuvvetlerimizle birlikte yapılması gereken ne varsa, malzeme ihtiyacı, diğer teçhizat ihtiyacı bunların hepsi masada olan şeyler. Dolayısıyla Libyalı muhataplarımızla görüşmek, konuşmak suretiyle bu tezkereden sonra ilaveten alınması gereken tedbirlerin ne olduğu çok daha açık, berrak bir şekilde ortaya çıkacak.”

 

Libya tezkeresi nedir? Libya tezkeresi kabul edildi mi? ile ilgili etiketler TBMM Libya libya tezkeresi
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.