Libya şehitleri için neden askeri tören yapılmadı? SuperHaber yazarı Ceyhun Bozkurt açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta Libya'da Türk askerinin şehit olduğunu duyurmuş, ancak sayı belirtmemişti. Erdoğan, bugün Azerbaycan ziyareti öncesi şehit sayısının iki olduğunu duyurdu. Bazı kesimler şehit sayısı üzerine algı operasyonu yaptı. İki şehidin cenazesine neden askeri tören yapılmadığını sordu. İşin aslını SuperHaber yazarı Ceyhun Bozkurt açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde Libya'da bulunan askerlerimizin darbeci Hafter güçleri ile girdiği çatışmada askerlerimizin şehit olduğu haberi gelmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan ziyareti öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

FOX TV muhabirinin provokatif sorusu, Erdoğan'ın tepkisini çekti. Erdoğan, söz konusu muhabire, “FOX önce gazete olsun, FOX önce ciddi bir medya mensubu olsun. Yalan haber üretmeyi bırakın​” dedi.

Erdoğan, açıklamasında şehit sayısının 2 olduğunu duyurarak şu ifadeleri kullandı:

"Bizim kendimize ait iki tane orada Libya'da şehidimiz var. Şimdi bu rakamı açıkladım, Bay Kemal ne yapacak bunu? Suriye Milli Ordusu'ndan bizim eğitici kadrolarımızın altında orada bulunanlar var. Evet var. Ne Bay Kemal; şunu da sordu ya. Hafter'in yanında Wagner'in ne işi var ki Suriye Milli Ordusu'ndan oraya gidenlerin ortak paydalar var. Ve ortak paydalar içerisinde onlar Libya'da bulunuyorlar. Kiminle beraber? Suriye'de bizimle beraber. Bizimle beraber olan bu kardeşlerimiz orada da beraber olmayı şeref telakki ediyorlar. Oraya gidişlerinin manevi boyutu da var ama bundan Bay Kemal anlamaz." 

 NEDEN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENMEDİ? CEYHUN BOZKURT AÇIKLADI

Sosyal medyada algı operasyonu peşine düşen kesimler ise 'Şehitlerin saklandığını' bu nedenle tören yapılmadığını iddia etti.

İşin aslını ise SuperHaber yazarı Ceyhun Bozkurt açıkladı.

Yıllardır gazeteci olarak güvenlik, savunma ve istihbarat alanlarını takip ettiğini belirten Bozkurt, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Şehit cenazelerini de takip ettim. Bildiğim tek bir şey var. Gizli operasyonlarda şehit olan istihbarat görevlilerinin cenazeleri sessiz sedasız, törensiz kaldırılır. Kimsenin haberi olmaz, duyurusu yapılmaz. Görevdeki veya emekli olan arkadaşları gider, arkadaşlarının cenazesini kaldırır.

Libya'daki şehitlerimizin de cenazeleri sessiz sedasız kaldırılmış. Bu yaptıkları işin doğası gereğidir.Bu nedenle yapılan eleştiriler bana çok garip geldi. Bu yönde birçok yayının da dezenformasyon amaçlı olduğunu aktarmak gerekiyor. Yani art niyetlidir.

Bu vesileyle tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum."

 

 

Libya şehitleri için neden askeri tören yapılmadı? SuperHaber yazarı Ceyhun Bozkurt açıkladı ile ilgili etiketler SuperHaber Libya Ceyhun Bozkurt Şehit Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.