Libya - İdlib zirvesi ertelendi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov arasında yapılması planlanan Libya - İdlib zirvesi ileri bir tarihe ertelendi.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov bir telefon görüşmesi yaptı.

Görüşmede, iki ülke Bakan Yardımcıları arasındaki temas ve görüşmelerin önümüzdeki dönemde de devam edeceği belirtildi.

İLERİ TARİHE ERTELENDİ

Bakanlar düzeyindeki görüşmelerin ise ileri bir tarihte gerçekleştirileceği ifade edildi.

ATEŞKES MESAJI BEKLENİYORDU


Milliyet'te yer alan habere göre: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bugün Rus mevkidaşları Lavrov ve Şoygu ile görüşecekti. Libya’da ateşkes yanlısı olan Rusya’nın, Libya’nın doğusundaki gayrimeşru güçlerin lideri darbeci general Halife Hafter’e verdiği destek de biliniyor. Bu görüşmelerden çıkması beklenen ortak mesajın “ateşkes” olması bekleniyordu.

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin (UMH), başkent Trablus ve Watiya Hava üssünü ele geçirmesi, Hafter’in etkin askeri gücünün azalmasına sebep oldu. Rusya’nın, hem UMH’nin ele geçirdiği topraklar hem de stratejik konumu önemli olan Sirte’ye ilerleyişinden duyduğu kaygı sebebiyle, Türkiye’nin ve UMH’nin de onay vereceği ateşkes için yeni bir öneriyle gelebileceğinin beklendiği ifade edilmişti

 

Libya - İdlib zirvesi ertelendi ile ilgili etiketler Mevlüt Çavuşoğlu Sergey Lavrov Dışişleri Bakanı Libya İdlib
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.