Libya hükümeti Hafter'e karşı saldırı başlattı!

Libya'da uluslararası tanınırlığa sahip Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH), başkent Trablus'un güneyinde bulunan Salahaddin cephesinde, darbeci general Halife Hafter'e bağlı güçlere karşı şiddetli bir saldırı başlattı. Saldırı ile birlikte ulusal mutabakat hükümetine bağlı güçlerin önemli noktaları ele geçirdiği bilgisi paylaşıldı.

Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin yürüttüğü Burkan el-Gadab Operasyonu Sözcüsü Mustafa el-Meci, yaptığı açıklamada, Salahaddin cephesinde, Hafter'e bağlı güçlerin konuşlandığı bölgelere şiddetli bir saldırı başlattıklarını ve bazı önemli noktalarda kontrolü sağladıklarını söyledi.

Meci, UMH güçlerinin Salahaddin bölgesinde önemli ilerleme kaydettiğini de vurguladı.

HAFTER SALDIRI BAŞLATMIŞTI

Libya'nın doğusundaki silahlı güçlerin lideri Hafter, başkent Trablus'u ele geçirmek için 4 Nisan'da saldırı emri vermişti. Bunun üzerine uluslararası meşruiyete sahip UMH birlikleri de karşı operasyona başlamıştı.

Hedefine ulaşamayan Hafter, son olarak 12 Aralık'ta Trablus'a yönelik "Belirleyici Savaş" adıyla yeni bir saldırı talimatı daha vermişti.

Darbeci Hafter'in saldırı emrine karşılık ülkenin batısında başta Misrata olmak üzere 10 kentte seferberlik ilan edilmişti.

Libya hükümeti Hafter'e karşı saldırı başlattı! ile ilgili etiketler Libya Savaş ulusal mutabakat hükümeti Hafter
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.