LGS tercihleri ne zaman 2022? LGS tercihleri ayın kaçına kadar yapılacak?

LGS (Liselere Geçiş Sınavı) sonuçlarının açıklanmasının ardından LGS tercih işlemlerinin ne zaman başlayacağı büyük bir merakla araştırılmaya başlandı. Peki, LGS tercihleri ne zaman 2022? LGS tercihleri ayın kaçına kadar yapılacak? Ayrıntılar haberimizde...

Haziran ayında milyonlarca öğrencinin girdiği LGS (Liselere Geçiş Sınavı) sonuçları bugün açıklandı. Sonuçların açıklanmasının ardından öğrenci ve veliler büyük bir heyecanla LGS tercih işlemlerinin ne zaman başlayacağını araştırmaya başladı. LGS tercih işlemlerine dair detaylar da belli oldu.  Peki, LGS tercihleri ne zaman 2022? LGS tercihleri ayın kaçına kadar yapılacak? Ayrıntılar haberimizde... 

LGS tercihleri ne zaman 2022? LGS tercihleri ayın kaçına kadar yapılacak?

LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN 2022?

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) 2022 LGS tercih ve yerleştirme kılavuzu açıklandı.

Buna göre, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak ortaöğretim kurumları tercihleri 4 Temmuz 2022 Pazartesi günü başlayacak olup 20 Temmuz 2022 saat 17.00'ye kadar sürecek.

2022 Yılı Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu gibi 2022 Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu da görme yetersizliği olan öğrenciler için “sesli betimleme” ile de düzenlenerek erişime sunuldu.

YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

Öğrenciler, ilk olarak yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ekranından tercih yapabilecek. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere merkezi sınavla öğrenci alan okullar ile pansiyonlu okullar tercih ekranı açılmayacak.

Sınava giren ve merkezi sınav puanına sahip öğrenciler dahil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorunda olacak.

Yerel yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 okulu kayıt alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 okulu tercih edebilecek. Aynı okul türünden (Anadolu lisesi, mesleki ve teknik Anadolu lisesi, Anadolu imam hatip lisesi) en fazla 3 okul tercih edilebilecek.

Yerel yerleştirme tercihlerini tamamlayan öğrenciler, istemeleri halinde merkezi sınavla öğrenci alan okullar için açılacak ekrandan en fazla 10 okul, pansiyonlu okullar tercih ekranından da en fazla 5 okul olmak üzere toplamda 20 okul seçebilecek.

Yerel yerleştirme tercih ekranındaki "yeşil" renk öğrenci için ikamet adresinin bulunduğu kayıt alanındaki okulları, "mavi" renk komşu kayıt alanında yer alan okulları, "kırmızı" renk ise il içindeki diğer kayıt alanları ile il dışındaki kayıt alanlarını tarif edecek.

Yerel yerleştirme işlemleri, okulların türü, kontenjanı ve konumuna göre il-ilçe milli eğitim müdürlüklerince oluşturulan ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara sırasıyla öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanının üstünlüğü ve okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı kriterlerine göre yapılacak.

Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8'inci, 7'nci ve 6'ncı sınıflardaki yıl sonu başarı puanı üstünlüğüne bakılarak yerleştirme gerçekleştirilecek.

LGS tercihleri ne zaman 2022? LGS tercihleri ayın kaçına kadar yapılacak? ile ilgili etiketler LGS lös tercihleri
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.