LGS tercih sonuçları sorgulama ekranı 2021! MEB hangi okula yerleştim?

2021 LGS tercih sonuçları açıklandı. Milyonlarca öğrencinin beklediği haber sonunda geldi. MEB tarafından yapılan açıklamada 26 Temmuz sabahında 2021 LGS tercih sonuçlarının erişime açıldığı kaydedildi. Peki, hangi okula yerleştim?

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan 26 Temmuz sabahında yapılan açıklamada 2021 LGS tercih sonuçlarının adayların erişime açıldığı ifade edildi. MEB, 2021 LGS tercih sonuçları ekranının erişime açıldığını duyarak sorgulama işleminin yapılabileceğini belirtti.

Yurt genelinde milyonlarca 8. sınıf öğrencisini ilgilendiren 2021 LGS tercih sonuçları 26 Temmuz tarihinde açıklandı. 2021 LGS sonuçları, 'www.meb.gov.tr' adresi üzerinden sorgulanabilecek ve akabinde de nakil işlemleri de gerçekleştirilebilecek.

Yerleştirme sonuçlarının ve boş kontenjanların ilan edilmesi ile birlikte nakil tercihleri dönemi de başlayacak. 1'inci Nakil Dönemi tercihleri için öğrencilere 4 gün süre tanınacak.

İlk yerleştirmede yerleşemeyen veya yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler için yerleştirme süreci devam edecek. 26-30 Temmuz arası, yerleştirmeye esas 1. nakil tercih dönemi olacak. Yerleştirmeye esas 1. nakil sonuçları 2 Ağustos'ta açıklanacak. Yerleştirmeye esas 2. nakil tercih başvuruları 2-6 Ağustos'ta yapılabilecek, sonuçlar 9 Ağustos'ta açıklanacak. Böylece merkezi yürütülen ana yerleştirme süreci, 9 Ağustos 2021'de tamamlanmış olacak.

Hiçbir okula yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak ve 20 Ağustos 2021'de yerleştirme süreci tamamlanacak.

2021 LGS TERCİH SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

LGS tercih sonuçları sorgulama ekranı 2021! MEB hangi okula yerleştim? ile ilgili etiketler MEB lise LGS tercih sonuçları
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.