LGS tarihinde bir ilk! Sınavda ne gibi değişiklikler yapıldı?

Eğitim Uzmanı Ayhan Korkmaz, koronavirüs ile mücadele kapsamında değişiklik yapılan Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ile ilgili öğrenci ve velilerin aklındaki soru işaretlerini gidermek için SuperHaber'e çarpıcı açıklamalar yaptı.

Y.Gizem Er
Y.Gizem Er

Dünyanın diğer ülkeleri gibi Türkiye’nin de mücadele ettiği koronavirüs sebebiyle birçok sınavın tarihinde değişiklik yapıldı. Tarihi değişen sınavlardan biri de LGS oldu. Sınav tarihlerinin değişmesi, öğrencilerin kendi okullarında sınava girecek olması ve sınavların maske takılarak gerçekleştirilmesi gibi yapılacak yeni uygulamalar öğrenci ve velilerin aklında soru işaretleri oluşmasına sebep oldu. Eğitim Uzmanı Ayhan Korkmaz, öğrenci ve velilerin endişelerini gidermek adına merak edilen bütün soruları yanıtladı.

LGS sınavında ne gibi değişiklikler oldu? LGS sınavı ne zaman yapılacak? Öğrenciler sınava hangi okulda girecek? LGS'de koronavirüse karşı ne gibi tedbirler alındı? Öğrenciler, LGS'ye kadar kalan süreyi nasıl değerlendirmeli? LGS’de hangi konular çıkacak?

Eğitim Uzmanı Ayhan Korkmaz'ın açıklamalarının tamamı SuperHaber YouTube kanalında yayında...

 YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.