LGS taban puanları 2022! Lise boş kontenjan listeleri 30 Haziran

LGS taban puanları 2022 yılı için açıklandı. 8. sınıf öğrencilerinin Haziran ayı başında giriş yaptıkları LGS sınavı sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı. Şimdi ise öğrenciler lise boş kontenjanlar listesini araştırır oldu. İşte, 2022 lise boş kontenjan listesi…

Lise taban puanları 2022 sınav sonuçları sonrasında adayların erişime açıldı. LGS sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih süresi de resmen başladı. Adalar gerek yüzdelik dilimleri gerekse de okulların kontenjanlarına göre tercih listelerini hazır tutacak. Bu bağlamda 2022 lise boş kontenjan listeleri ön planda yer alacak.

Lise Taban Puanları 2022 Açıklandı Mı?

2022 yılına ait LGS taban puanları henüz açıklanmadı. Önümüzdeki günlerde MEB tarafından lise taban puanları ile birlikte boş kontenjanlar listesi adayların erişimine açılacak.

Yüzdelik Dilim Nasıl Hesaplanır?

Yüzdelik dilim sıralamanızın yüzde olarak ifadesidir. MEB sizin Türkiye'de veya ilde kaçıncı olduğunuzu değil bunun yüzde olarak ifadesini vermiştir. Örneğin Türkiye genelinde yüzde 8 giren bir öğrenci 1.300.000 (LGS'ye giren yaklaşık öğrenci sayısı) öğrenci arasında 104.000 olmuştur.

Yüzdelik dilim öğrencinin sıralamasına yüz,100, sayısı ile bir oran kurulması ve bu sıralamanın yüzdelik olarak ifade edilmesidir. Yani sıralamanın 100 sayısıyla çarpılması ve sınava giren toplam öğrenci sayısına bölünmesidir.

2021 LGS Taban Puanları İçin Tıklayınız

LGS taban puanları 2022! Lise boş kontenjan listeleri 30 Haziran ile ilgili etiketler LGS Lise Taban Puanları lgs taban puanları Lise Boş Kontenjanlar LGS boş kontenjanlar
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.