LGS sonuçları sorgulama ekranı meb.gov.tr! LGS 2021 sonuçları açıklandı mı?

LGS 2021 sonuçları bugün açıklanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın geçtiğimiz haftalarda düzenlediği Liselere Geçiş Sınavı'nın sonuçlarının açıklanma tarihi 30 Haziran olarak belirlenmişti. Yüzbinlerce öğrenci meb.gov.tr adresinden LGS sonuçlarını öğrenebilecek. Peki 30 Haziran LGS sonuçları açıklandı mı?

Liselere Geçiş Sınavı sonuçları bugün açıklanıyor. LGS sonuçları 2021 için heyecanlı bekleyiş ise sürüyor. Milyonlarca öğrencinin heyecanla beklediği LGS sonuçları sorgulamak için Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesine girmek yeterli olacak. LGS sonuçları açıklandıktan sonra da tercih kılavuzları yayınlanarak öğrencilerin lise tercihleri belirlenecek. MEB LGS sınav sonuçları için tarih olarak 30 Haziranı işaret etmişti. Peki LGS sonuçları 2021 nereden öğrenilir?

2021 LGS SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

LGS sonuçları 2021 bugün belli olacak. İstediği liseyi seçebilmek için Liselere Geçiş Sınavına katılan milyonlarca öğrenci, yarından itiabaren yayınlanacak olan lise tercih kılavuzları ile lise tercihlerini gerçekleştirecek. Adaylar, LGS sınav sonuçları sorgulamak için meb.gov.tr adresinden aldıkları puanlaru öğrenebilecek.

LGS SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

LGS sınav sonuçları sorgulamak için bekleyişte olan öğrenciler için saat belli değil. MEB LGS sonuçları için 30 Haziran tarihini açıklamıştı.

LGS sonuçları sorgulama ekranı meb.gov.tr! LGS 2021 sonuçları açıklandı mı?

LGS SINAV SONUÇLARI NASIL HESAPLANACAK?

Merkezî Sınava katılacak olan öğrencilerin puanı, aşağıdaki işlem basamaklarına göre tek puan türünde hesaplanacaktır.

a. Sözel ve sayısal bölümlere ait alanların her bir alt testi için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenir.

b. Her bir öğrencinin her bir alt testine ait ham puanı, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak bulunur.

c. Her bir alt testin ortalaması, ilgili testin ham puanları toplamının öğrenci sayısına bölümü ile elde edilir.

ç. Her bir alt testin standart sapması, ilgili alt testin ham puanları, ortalaması ve sınava giren öğrenci sayısı kullanılarak hesaplanır.

d. Öğrencilerin her bir alt testine ait standart puanı (SP), o teste ait ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm öğrencilerin ham puanlarının ortalamasını 50'ye, standart sapmasını 10'a getiren bir dönüştürme işlemi sonunda elde edilir.

e. Her alt test için hesaplanan standart puanlar, Tablo-2'de verilen katsayılar ile çarpılarak her bir alt testin ağırlıklı standart puanları bulunur.

f. Yabancı Dil ve/veya Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden muaf olan öğrencilerin Yabancı Dil ve/veya Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ağırlıklı standart puanı, bu öğrencilerin o testler dışındaki diğer testlerin ağırlıklı standart puan toplamının, bu testlerden alınabilecek en yüksek ağırlıklı standart puan toplamına bölümünün, o testlerden alınabilecek en yüksek ağırlıklı standart puanla çarpılması ile elde edilir.

g. Testlerin ağırlıklı standart puanları toplanarak, Toplam Ağırlıklı Standart Puan (TASP) bulunur.

ğ. Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi sonucunda, soru/sorular iptal edilmeyecek, soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye dâhil edilecektir.

h. Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda, 9/12/2016 tarihli ve 29913 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan 02/12/2016 tarihli ve 6764 sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un 69'uncu maddesiyle, 17/2/2011 tarihli ve 6114 sayılı Kanunun 7'nci maddesinin ikinci fıkrasına eklenen "Sınavlarda iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılır." hükmü gereğince değerlendirme yapılacaktır.

ı. Oturumlardan herhangi birine katılmayan ya da herhangi bir oturumda sınavı iptal edilen öğrenciler için MSP hesaplanmaz.

LGS sonuçları sorgulama ekranı meb.gov.tr! LGS 2021 sonuçları açıklandı mı? ile ilgili etiketler LGS lgs sonuç sorgulama ekranı lgs sonuçları 2021 lgs 2021 sonuçları mebgovtr
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.