LGS sınavında toplu taşıma bedava mı? 6 Haziran otobüs, metro, metrobüs ücretsiz mi?

LGS sınavında otobüs bedava olacak mı sorusu öğrenciler tarafından merak edilmekte. 6 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek olan LGS sınavında otobüs, metro, metrobüs ücretsiz mi?

Liselere Geçiş Sınavı olarak bilinen LGS sınavı hafta sonunda 6 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek. Şimdiden sınava girecek olan öğrenciler büyük bir heyecan yaşarken İstanbul ve Ankara’da LGS sınavı gününde toplu taşıma araçları olan otobüs, metro, metrobüsler ile ilgili açıklamalar geldi.

LGS sınavında ilk oturum saat 09.30’da ikinci oturum ise saat 11.30’da başlayacak. Birinci oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve 75 dakika süre verilecek. İkinci oturumda ise öğrencilere Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve öğrencilerin yanıtlaması için 80 dakika süreleri olacak.

6 Haziran Otobüs, Metro ve Metrobüs Ücretsiz Mi?

İstanbul’da 6 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek olan LGS sınavında İETT, Özel Halk Otobüsleri, Metro ve Metrobüs hattı sınava girecek öğrencilere, velilerine ve sınav görevlilerine ücretsiz olacak. Ayrıca sınav merkezlerinin olduğu güzergâhlarda ek seferler düzenlenecek.

Ankara’da da 6 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek olan LGS sınavında EGO Genel Müdürlüğü’ne ait otobüs ve raylı sistemlerden öğrenciler, sınav giriş belgelerini göstermeleri şartıyla kendileri, velileri ve görevli öğretmenler, sınav gününde ücretsiz yararlanacaklar.

LGS sınavında toplu taşıma bedava mı? 6 Haziran otobüs, metro, metrobüs ücretsiz mi? ile ilgili etiketler İstanbul Ankara toplu taşıma
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.