LGS boş kontenjanlar sorgula! 2.nakil tercihleri ne zaman yapılacak?

LGS boş kontenjanlar sorgula! Liseye geçiş yapacak öğrenciler büyük bir heyecanla bekledikleri 1.nakil sonuçları açıklandı. Sonuçların açıklanmasıyla beraber ikinci nakil döneminde tercih yapacaklar öğrenciler boş kontenjanları ve 2.nakil döneminin ne zaman başlayacağı ile ilgili detayları merak ediyor. Peki 2019 LGS 2.nakil tercihleri ne zaman yapılacak? Detaylar haberimizde...

LGS boş kontenjanlar sorgula! Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sayfasında LGS 1. nakil sonuçları açıklandı. 2. Nakil dönemi için tercihler ise 05 Ağustos-08 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Peki 2.nakil tercihleri nasıl yapılacak? Merak edilen detaylar haberimizde...

YERLEŞEN ÖĞRENCİ SAYISI YÜZDE 98

Milli Eğitim Bakanlığı, yüzde 98'lik bir oranla birinci nakil ve yerleştirme sürecinin tamamlandığını açıkladı. Birinci nakil ve yerleştirme süreci sonunda liselere yerleşen öğrenci sayısı 1 milyon 27 bin 322 olarak açıklandı.

LGS 2019 TABAN PUANLARI VE BOŞ KONTENJANLAR İÇİN TIKLAYINIZ! (YEREL YERLEŞTİRME)

LGS 2019 TABAN PUANLARI VE BOŞ KONTENJANLAR İÇİN TIKLAYINIZ! (MERKEZİ SINAV)

E-OKUL İLE LGS NAKİL BAŞVURUSU

2. tercih işlemleri, öğrenci ve velisi tarafından "https://e-okul.meb.gov.tr" internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüğünden gerçekleştirilecek. Yapılan tercihler, ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacak.

Her nakil döneminde, merkezi sınav puanıyla öğrenci alan, yerel yerleştirmeyle öğrenci kabul eden ve pansiyonlu okullar olmak üzere her grup için en fazla 3'er tercih yapılabilecek.

Merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okullara yerleşenlerden okul değiştirmek isteyenlerin, yerleştirmeye esas nakil döneminde tekrar yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okulları tercih etme zorunluluğu bulunmayacak.

Bir ortaöğretim kurumunda kaydı olmayan veya yerleşemeyen öğrencilerin ise merkezi sınavla öğrenci alan okul grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması gerekecek.

NAKİL TERCİH İŞLEMLERİ

İlk yerleştirme döneminde sınavla öğrenci alan bir okula yerleşmiş iseniz nakil tercihlerinde yeniden yerel yerleştirme tercihinde bulunmanız gerekmez. Sınavla öğrenci alan ve daha çok istediğiniz en çok üç okul seçip okulunuza giderek başvuru yapmanız yeterlidir.

Yerel yerleştirme ile bir okula yerleştirilmiş ancak sınavla öğrenci alan bir okula yerleştirilmek istiyorsanız, kendi puanınıza yakın okullardan en çok üç okul tercih edip okulunuz aracılığı ile tercih işlemlerinizi onaylatmanız yeterlidir.

Merkezi yerleştirme ile bir okula yerleştirilememiş, yerel yerleştirme ile yerleştirildiğiniz okuldan da memnun değilseniz hem yerel yerleştirme hem de puanınıza yakın okulları seçmek kaydıyla merkezi yerleştirme için 3’er okul seçerek okulunuz aracılığı ile tercih başvurusunda bulunabilirsiniz.

İlk yerleştirme döneminde hiçbir okula yerleştirilmemiş veya ilk tercih döneminde başvuruda bulunmamış iseniz; Yerel yerleştirme için 3 okul, merkezi yerleştirme için kendi puanınıza yakın okullardan 3 okul, pansiyonlu okullardan 3 okul ve Çıraklık Eğitim Merkezlerinden okul seçebilirsiniz.

LGS boş kontenjanlar sorgula! 2.nakil tercihleri ne zaman yapılacak? ile ilgili etiketler 2019 LGS MEB
GÜNÜN VİDEOSU

Eyüpsultan'da müdürü öldüren yabancı uyruklu öğrencinin yeni görüntüleri ortaya çıktı!

Eyüpsultan'da okul müdürünü silahla vurarak öldüren yabancı uyruklu öğrencinin okula giriş-çıkış anına ait görüntüler ortaya çıktı.