LGS boş kontenjan listesi 2019! Lise taban ve tavan puanları!

LGS boş kontenjan listesi 2019! Milyonlarca öğrencinin büyük bir heyecanla beklediği Liselere Geçiş Sınavı sonuçları açıklandı. İstediği liseye yerleşemeyenler nakil döneminde tercih yapacaklar. Okulların boş kontenjan durumu ise bu noktada önemli oluyor. Detaylar haberimizde...

LGS boş kontenjan listesi 2019! LGS 2019 tercih sonuçları açıklandı. Yerleştirmeye esas birinci nakil tercih başvuruları, 29 Temmuz-2 Ağustos 2019 tarihinde gerçjekleşecek. İlk nakil başvuru sonuçları ise 5 Ağustos tarihinde belli olacak.

LİSE NAKİLLERİ NE ZAMAN?

Yerleştirmeye esas birinci nakil tercih başvuruları, 29 Temmuz-2 Ağustos'ta yapılacak ve sonuçlar 5 Ağustos'ta açıklanacak. Başvuruları 5-8 Ağustos'ta gerçekleştirilecek ikinci nakil tercihlerinin sonuçları ise 10 Ağustos'ta belli olacak.

Boş kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları, 19-23 Ağustos'ta alınacak.

Yatılılık başvuruları, 26-29 Ağustos'ta yapılacak. Nakil komisyonlarının yerleştirmeleri 6 Eylül itibarıyla tamamlanacak ve yeni eğitim öğretim yılı 9 Eylül'de başlayacak.

LGS boş kontenjanları açıklandı mı?

2019 LGS boş kontenjanları henüz açıklanmadı.MEB boş kontejanları açıkladığı zaman sitemizde olacak.

Taban ve tavan puanları için tıklayınız!

NAKİLLER İKİ DÖNEM SÜRECEK

Geçen yılki LGS yerleştirmelerinde dört dönemde yapılan yerleştirmeye esas nakiller, bu yıl iki dönemde yapılacak. Her dönemde, merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 3, yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla 3, pansiyonlu okullar için de en fazla 3 okul tercihi yapılabilecek.

Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara tercihte bulunan ve ilk yerleştirmede tercihine yerleşen öğrencilerin, yerleştirmeye esas nakil tercih dönemlerinde kayıt alanından okul ve farklı tür tercih etme zorunluluğu bulunmayacak. Ancak, tercihlerine yerleşemeyen öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil tercihlerinde ilk 2 okulu kayıt alanından seçmek kaydıyla en fazla 3 okul tercihinde bulunabilecek.

Yapılan tercihlerde aynı okul türünden en fazla 2 okul seçilebilecek. Öğrenciler, ayrıca istemeleri halinde yerleştirmeye esas ikinci nakil başvuru döneminde mesleki eğitim merkezlerini de tercih edebilecek.

LGS boş kontenjan listesi 2019! Lise taban ve tavan puanları! ile ilgili etiketler 2019 LGS
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.