LGBTİ ofisi yetkilisinden 4 sığınmacıya tecavüz

İsveç'te faaliyet gösteren, cinsel istismar ve pedofiliyi savunma gibi nedenlerle gündeme gelen RFSL isimli örgütün Stockholm ofisi yetkilisinin 4 sığınmacıya tecavüz ettiği belirtildi. 2 kişiye de eşcinsel tacizde bulunduğu ifade edilen şüpheli ile ilgili 4 yıldır şikayetler olduğu ancak örgütün müdahale etmediği ortaya çıktı.

İsveç'te bulunan Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Transseksüel, Kuir ve İnterseks hakları Federasyonu (RFSL) yetkililerinden birinin, 4 sığınmacıya tecavüz ettiği bildirildi.

Svenska Dagbladet gazetesinin yer verdiği haberde, şüphelinin ellili yaşlarında olduğu belirtilen bu yetkilinin başkalarına da eşcinsel tacizde bulunduğu öne sürüldü.

Paulina Pilati isimli savcı, şüpheli hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Savcıya göre toplam dört şüpheli tecavüz bakası ve iki cinsel taciz vakası söz konusu.

YENİ GELENLERİN RUH SAĞLIĞI İÇİN ÇALIŞIYORDU

1990'lardan beri örgütün Stockholm'daki ofisinde çalıştığı belirtilen şüphelinin LGBTİ sığınmacıları ve yasadışı göçmenler için yardım ve danışmanlık sunan "Yeni Gelenlerin Ruh Sağlığı" projesinde görevli olduğu tespit edildi.

İfade veren mağdurlar, danışmanın kendilerine kötü muamele etmesine izin vermezlerse, iltica alma şanslarını mahvedeceğinden korktuklarını söylediler. Birkaçı sorgu sırasında kendisiyle temasa geçtiklerini, kendilerine sığınma taleplerinin daha hızlı kabul edileceğini söylendiğini belirtti.

ÖRGÜTÜN BİR MÜDAHALESİ OLMADI

Svenska Dagbladet, suçlanan şahsın davranışıyla ilgili şikayetlere rağmen, RFSL'nin herhangi bir şey yapmadığını kaydetti.

2017'den beri sığınmacıların adamın ofisine refakatsiz girmesinin tehlikeli olduğu, 'kapıyı kapatıp cinsel istismarda bulunduğu' yönünde şikayetlerin oluşturulduğu belirtildi.

Ancak tüm şikayetlere rağmen adam ile ilgili, polis ve yargının harekete geçtiği 2020 yılına kadar taciz ve tecavüzlerine devam ettiği belirtildi.

LGBTİ ofisi yetkilisinden 4 sığınmacıya tecavüz ile ilgili etiketler LGBTİ+ İsveç Sığınmacı Tecavüz
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.