Leyla öldü mü? Ağrı'da kaybolan kız nerede bulundu?

Ramazan Bayramı'nın ilk günü kaybolan küçük Leyla kesintisiz aramalarının ardından bulundu. Küçük Leyla öldü mü? Ağrı'da kaybolan kız nerede bulundu? Detaylar haberimizde...

Ağrı'da günlerdir aranan 4 yayındaki Leyla Aldemir'den haber var. Ramazan Bayramı'nın ilkg ünü kaybolan ve 18 gündür gece gündüz aranan Leyla öldü mü? Ağrı'da kaybolan kız nerede bulundu? Detaylı bilgileri bu haberde bulabilirsiniz.

Leyla öldü mü? Ağrı'da kaybolan kız nerede bulundu?

Ağrı'da, 18 gün önce, Ramazan Bayramı'nın 1'inci günü ailesiyle ziyarete gittiği dedesinin köyünde kaybolan Leyla Aydemir'den (4), acı haber geldi. Leyla'nın cansız bedeni, Bezirhane köyüne yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki Kurudere mevkiindeki, dere yatağında yüz üstü suya atılmış şekilde bulundu. Leyla'nın dedesi Zeki Aydemir, "Sırtında yara izleri vardı. Yüzüne bakamadım. Mavi gözlümü bu hale getirenlerin bulunup adalet önünde hesap versin" dedi. Acı haberle, aile, yakınları ve köylüler yasa büründü. Müjdeli haber bekleyen tüm Türkiye, yürek dağlayan gelişmeyle gözyaşı döktü.

Ağrı kent merkezinde yaşayan Şükran- Nihat Aydemir çiftinin 3'ü erkek, 7 çocuğundan 6'ncısı olan Leyla, Ramazan Bayramı'nın ilk günü merkeze 15 kilometre uzaklıktaki 300 nüfuslu Bezirhane köyüne gitti. Aile, yakınlarıyla bayramlaştıktan sonra Nihat Aydemir'in babasının evine geldi. Aydemir çifti içeri girerken, Leyla, kapı önünde oynamaya başladı. Yaklaşık 15 dakika sonra dışarı çıkan çift, kızlarını bulamadı.

Çevreyi dolaşan, yakınlarının evlerine bakan aile, tüm çabalara karşın Leyla'ya ulaşamayınca jandarmaya haber verildi. Bölgeye jandarma ve AFAD ekipleri sevk edildi. Köy ve çevresi didik didik arandı, ancak küçük kıza ulaşılamadı. Jandarma, AFAD, güvenlik korucuları, UMKE, STK'lar ve gönüllüler tarafından oluşturan ekipler, eğitimli köpekler ve drone eşliğinde aradığı Leyla Aydemir, bulunamadı.

Tüm aramalara rağmen Leyla bulunamayınca köye Avrupa'nın en iyi arama birliği olarak gösterilen Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Jandarma Özel Harekat (JÖH) ekipleriyle, Jandarma At Köpek Eğitim Merkezi'nden (JAKEM) getirilen kadavra arama köpekleri 'Modül' ve 'Mavi' de çalışmalarda kullanıldı. Köylülerin beyaz bir minübüs ile kaçırıldığı yönündeki ifadeleri üzerine ekipler, şehirdeki tüm kameralar incelemeye aldı.

Valilik tarafından Leyla'nın kaybolmasının ardından yapılan yazılı açıklamada, "Kent merkezi ve ilçelerdeki tüm Mobese kameralarının incelendi. Merkez ve ilçelerdeki tüm Mobese kayıtlarına bakılmıştır. Köyde kayıp olan çocuğun düşebileceği su birikintileri ve artezyen kuyuları vidanjörler aracılığıyla boşaltılarak arama yapılmıştır. Ayrıca köyde bulunan yüksek otlar kesilerek daha detaylı arama yapılması sağlanmıştır. Olay bölgesine daha geniş ve kapsamlı arama yapmak maksadı ile arama köpekleri ve havadan Drone ile köy ve civarında arazi taraması yapılmıştır. Emniyet Müdürlüğü Balık Adam Ekibi su birikintileri ve dere yataklarının aranması sağlanmıştır" denildi.

Leyla Aydemir'in kaybolması olayıyla ilgili Valilik tarafından kriz maması oluşturuldu. 5 bin fotoğrafının çoğaltılarak il genelinde dağıtıldı. Leyla Aydemir'in aranaması sırasında ailesine sayısız ihbar telefonu geldi. Gelen ihbarları tek tek değerlendiren emniyet güçleri, küçük kızın, Mardin, Sivas ve Silivri'de görüldüğü iddialarının da asılsız olduğunu saptadı. Köy ve çevresinde çocuklara camları kırık beyaz minibüsle şeker dağıtıldığı iddiası da asılsız çıktı. İhbarların zaman kaybına yol açmasını önlemek amacıyla vatandaşların daha duyarlı olması istendi. Küçük Leyla'nın bulunması amacıyla Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Ağrı Valiliği koordinesinde alanında uzman 11 kişilik özel ekip oluşturuldu. Leyla için kurulan kriz masasında görevli ekip, ihbarları tek noktada toplamak için bir adım attı. Leyla için ihbar hattını oluşturdu.

Son olarak ekipler, köyün yaklaşık 1 kilometre uzağında bulunan sazlık ve bataklık arazide sabah saatleri itibariyle arama çalışmalarını yeniden başlattı. Ancak herhangi bir ize rastlanmadı.

Leyla Aydemir'i bulmak için yumuşak toprak zemin araması yapıldı. Ekipler, köyde, evlerin bahçesinde, mezarlıkta ve şüpheli görülen her yerde yumuşak zemin arama çalışması yaptı. Köyü ve çevresini didik didik eden, aranmadık yer bırakmayan ekipler, köydeki ana foseptiği boşaltarak arama yaptı. Gönüllü avcılar da Bezirhane'ye gelerek arama çalışmalarına katıldı.

Tüm Türkiye'nin bulunması için seferber olduğu Leyla Aydemir'in babası Nihat ve dedesi Zeki Aydemir, küçük kızın kaçırıldığı ihtimali üzerinde durdu.

TÜRKİYE'Yİ YASA BOĞAN HABER
Leyla'dan kaybolduğunun 18'inci gününde, bugün akşamüstü, acı haber geldi. Leyla'nın cansız bedeni, didik didik edilen Bezirhane köyüne 2 kilometre uzaklıktaki Kurudere mevkiine ot biçmek için giden bir köylü tarafından bulundu.

İhbar üzerine kısa sürede olay yerine giden jandarma, çevrede önlem aldı. Ekipler, köye giriş çıkışları kapattı. Küçük kızın bulunduğu yere kimseyi yaklaştırmayan jandarma, olay yerinde inceleme başlatarak delil aradı. Küçük kızın cansız bedeni, otopsi yapılmak üzere Ağrı Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Acı haberi alan Leyla'nın ailesi, sinir krizi geçirdi, gözyaşlarına boğuldu.

DEDESİ: SIRTINDA YARA İZLERİ VARDI
Demirören Haber Ajansı'na (DHA) açıklamada bulunan Leyla'nın dedesi Zeki Aydemir, "Torunumu bugün ot biçmek için bölgede giden bir köylü bulmuş. Bize haber verdi. Gidip baktığımızda yüzü suya basılmış şekilde duruyordu. Sırtında yara izleri vardı. Yüzüne bakamadım. Mavi gözlümü bu hale getirenlerin bulunup adalet önünde hesap versin" dedi
Öte yandan Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığınca görevlendirilen 2 savcı, bölgeye gelerek inceleme başlattı.

AĞRI VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA
Kaybolduktan 18 gün sonra cansız bedeni bulunan Leyla Aydemir ile ilgili Ağrı Valiliği, twitter hesabından açıklama yaptı. Açıklamada, "15 Haziran 2018 tarihinde kaybolan Leyla Aydemir kızımız bugün saat 18.45 sıralarında köy merkezine 3 kilometre uzaklıkta dere yatağı içerisinde maalesef cesedine ulaşılmıştır. Konuyla ilgili adli tahkikat devam etmektedir. Başımız sağ olsun" denildi.

 

 

 NE ZAMAN KAYBOLMUŞTU?
Ağrı'da 4 yaşındaki Leyla Aydemir bayramının ilk günü ailesi ile birlikte gittiği dedesini ziyarete gittiği Bezirgan köyünde kayboldu. 18 gündür haber alınamayan küçük kızın kaçırıldığından şüpheleniliyor.du 150 kişilik arama kurtarma ekibi, günlerdir kokuya duyarlı köpekler ve drone desteğiyle küçük kızı bulmaya çalışıyordu. Köye gelen beyaz minibüs ise her yerde aranıyordu.

İnşaat işçisi Nihat Aydemir ile eşi Şükran Aydemir, 4 çocuklarıyla birlikte bayramın ilk günü akrabalarıyla bayramlaşmak üzere Ağrı merkeze 15 kilometre uzaklıkta bulunan Bezirgan köyüne gitti. Köyde akrabaları ile bayramlaşan aile bir süre sonra 4 yaşındaki kızları Leyla'nın ortalıkta olmadığını fark etti. Yaklaşık bir saat boyunca yakınlarının da yardımıyla kızlarını arayan aile sonuç alamadı. Ailenin ihbarıyla köye jandarma ve AFAD ekipleri sevk edildi. Arama kurtarma ekipleri ile köylüler gün boyunca köy çevresi ve dere yataklarını didik didik aramalarına rağmen bir sonuç elde edemedi. Daha sonra drone ve kokuya duyarlı köpeklerin katılımıyla çalışmalar sürdürüldü ancak Leyla bulunamadı.

"KIZIM KAÇIRILDI"
Baba Nihat Aydemir, "Küçük kızımı en son olarak iki kadın görmüş. Onların tarif ettikleri yere baktık bulamadık. Buralarda öyle gidebileceği dik yamaçlar, kaybolacağı büyük bir dere, çukur falan yok. Kızımı kaçırdılar" dedi. Anne Şükran Aydemir ise, "Benim kızım sakin bir çocuktu öyle fazla uzaklaşacak biri değildi. Birileri onu kandırıp kaçırdı. Allah korkusu olan bana kızımı getirsin" diyerek gözyaşı döktü.

ŞÜPHELİ BEYAZ MİNİBÜS
Küçük kızın amcası Yusuf Aydemir de "Leyla aynı yaşta olan benim oğlum Ümeyir birlikte oynuyordu. Biz köydeki bir cenaze nedeniyle taziye evine gitmiştik. Bir süre sonra oğlum geldi ama Leyla yanında yoktu. 'Nerede' diye sordum 'Aşağıda' dedi. Baktık ama bulamadık. Daha sonra köylüler köyde beyaz bir minibüsle 'çingene' tabir edilen bir kadın ile erkeğin gezindiğini söylemesi üzerine konuyu jandarmaya bildirdik" ifadelerini kullandı.

Tüm aramalara rağmen bulunamayan küçük kızın kaçırıldığı şüphesi üzerine güvenlik güçleri bu yönde çalışma başlattı. Olay sırasında köyde bulunduğu belirtilen beyaz minibüs de aranmaya başlandı. Aracı köye gelen yolun üzerindeki bir marketin kamera görüntülerinden tespit eden ekipler plakayı ise belirleyemedi. Ancak aracın modeli ve rengi çevre il ve ilçelerdeki tüm ekiplere haber verildi. Leyla ve beyaz minibüsü arama çalışmaları sürüyordu.

Leyla öldü mü? Ağrı'da kaybolan kız nerede bulundu? - Resim : 2

LEYLA'YI BULMAK İÇİN KUYULAR BOŞALTILDI
Ağrı’da Ramazan Bayramı’nın birinci günü ailesiyle gittiği Bezirhane köyünde kaybolan 3 buçuk yaşındaki Leyla Aydemir’i bulmak için arama kurtarma çalışmalarında 15’inci gününde köydeki tüm kuyuları vidanjörle boşalttı.

Sabah saatlerinde çalışmalarına başlayan Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) bünyesinde bulunan Jandarma Arama Kurtarma ekibi, Van ve Ağrı AFAD ekipleri, Kızılay ve UMKE ekipleri arama kurtarma çalışmalarına devam etti. İlk olarak dere kenarları, köprü altları ve sazlık alanları arayan ekipler sonuca ulaşamayınca daha sonra ikiye ayrıldı. Bir ekip tarım arazilerinde arama yaparken, AFAD ve Kızılay ekipleri köyde bulunan tüm kuyuları Ağrı Belediyesine ait vidanjörle boşalttı. Ekipler boşaltılan kuyularda kürek ve dirgenlerle Leyla’yı aradı. Kuyulardan da bir ize rastlamayan ekipler daha sonra metruk evler, tandırlık ve ahırları ‘Mavi’ isimli köpekle aradı ancak herhangi bir sonuç elde edilemedi.

EYLÜL'ÜN ÖLÜMÜ LEYLA'NIN AİLESİNİ DE YASA BOĞDU
Kayıp kızını ararken, kaybolan 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara’nın cansız bedeninin bulunduğu haberi, Ağrı’da kızlarını arayan Aydemir Ailesi’ni de yasa boğdu. Eylül’ün akıbetini de takip ettiklerini belirten baba Nihat Aydemir, “Onlar da bizim gibi aynı acıyı yaşadıkları için Eylül’ü de basından takip ediyorduk. Akşam aldığımız haber bizim ailemizi de yıktı” dedi

‘BENİM KIZIM SAĞ’ DEMİŞTİ
Eylül’ün anne ve babasını en iyi kendilerinin anladıklarını belirten baba Aydemir, “Allah onlara sabırlar versin. Olayı öğrenince, eşim ve kızlarım büyük üzüntü yaşadılar. Eşim sabaha kadar durmadan ağladı. Korkumuz, endişemiz bir kat daha arttı. Ama benim kızım yaşıyor. Türkiye’nin her yerinden arayıp moral verenler, dua edenler oluyor. Biz kızımızın geleceği günü umutla bekliyoruz” diye konuşmuştu.

ACI HABER GELDİ
Ancak Ağrı'dan acı haber geldi. Gece gündüz onlarca ekibin aradığı küçük Leyla'nın cansız bedeni bulundu. Türkiye bir kez daha yasa boğuldu.

 

 

 

Leyla öldü mü? Ağrı'da kaybolan kız nerede bulundu? ile ilgili etiketler leyla oldu mu ağrıda kaybolan kız nerede bulundu
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.