Leyen, Macaristan'ı 'Rus petrolü yasağına' uydurmaya çalışıyor

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile yaptığı görüşmede, Avrupa Birliği’nin Rus petrolüne getirmeye hazırlandığı yasak konusunda ilerleme kaydettiklerini ifade etti.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları sonrası Avrupa Birliği (AB) Rusya’ya yönelik hazırladığı ve Rus petrolünün AB’de kullanılmasını yasaklayan 6’ncı yaptırım paketi konusunda bazı ülkelerin itirazları ile karşı karşıya kaldı.

AB, büyük ölçüde Rus enerjisine güvenen Macaristan da dahil olmak üzere bir dizi üye ülke ile Rus petrol yasağı konusunda görüşmelere başladı.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile görüştüğünü belirterek, "Bu akşam Başbakan Viktor Orban ile yapılan görüşme, yaptırımlar ve enerji güvenliği ile ilgili konuları netleştirmeye yardımcı oldu" ifadelerini kullanarak, "İlerleme kaydettik, ancak daha fazla çalışmaya ihtiyaç var" dedi.

Von der Leyen, Rus petrolüne yönelik yasak konusunda bölgesel işbirliğini güçlendirmek için diğer ülkelerle bir video konferans düzenleyeceğini belirtti.

Leyen, Macaristan'ı 'Rus petrolü yasağına' uydurmaya çalışıyor ile ilgili etiketler Macaristan Rusya leyen orban
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.