Lewandowski rekora doymuyor... Bayern Münih'in gol makinesi bir ilki daha başardı

Bayern Münih'in evinde Greuther Fürth'ü 4-1 mağlup ettiği maçta 2 gol atan Robert Lewandowski, Bundesliga'da 23 maçta 28 gole ulaştı. Polonyalı yıldız attığı 2 golle kendi rekorunu egale etti. 41 golle tamamladığı geçen sezon, 23 hafta sonunda 28 gole ulaşan 33 yaşındaki santrfor, bu sezon da aynı başarıyı yakaladı. Lewa, Bundesliga tarihinde üst üste iki sezon 23 haftada 28 gol atan ilk futbolcu oldu.

Bundesliga’nın 23. haftasında son sıradaki Greuther Fürth'ü Allianz Arena'da ağırlayan lider Bayern Münih, 3 puanı 4-1'lik skorla aldı.

Konuk ekip 42. dakikada Branimir Hrgota’nın attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı. Geçen hafta Bochum'a deplasmanda 4-2 mağlup olan Bayern, ikinci yarıya hızlı başladı..

Nagelsmann'ın takımı 46. ve 82. dakikalarda Robert Lewandowski, 61. dakikada Sebastian Griesbeck kendi kalesine ve 90+1. dakikada Eric Maxim Choupo-Moting ile bulduğu gollerle karşılaşmadan 4-1 galip ayrıldı.

Polonyalı yıldız Robert Lewandowski bu maçta attığı 2 golle kendi rekorunu egale etti. 41 golle tamamladığı geçen sezon, 23 hafta sonunda 28 gole ulaşan 33 yaşındaki santrfor, bu sezon da aynı başarıyı yakaladı. 

Lewa, Bundesliga tarihinde üst üste iki sezon 23 haftada 28 gol atan ilk futbolcu oldu.

BORUSSİA DORTMUND GOL OLDU YAĞDI

2. sıradaki Borussia Dortmund da sahasında Borussia Mönchengladbach’ı 6-0 yendi.

Signal Iduna Park’ta oynanan karşılaşmada ev sahibi ekibin gollerini 26. ve 82. dakikada Marco Reus, 32'de Donyell Malen, 70'te Marius Wolf, 74'te Youssoufa Moukoko ve 90+1. dakikada penaltıdan Emre Can attı..

Böylelikle, 55 puanı bulunan Bayern Münih, puanını 49'a çıkaran en yakın rakibi Borussia Dortmund’un 6 puan önünde liderliğini sürdürdü.

Borussia Mönchengladbach ise 26 puanla 13. sırada yer alırken, 13 puanı bulunan Greuther Fürth de 18. ve son sırada yer alıyor.

Lewandowski rekora doymuyor... Bayern Münih'in gol makinesi bir ilki daha başardı ile ilgili etiketler Bayern Münih Bundesliga Borussia Dortmund Robert Lewandowski greuther fürth
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.