Levent Gültekin: Ezan kutsal değildir. Sana ne ezandan!

Gazeteci Levent Gültekin, T24 sitesi için Şirin Payzın ile yaptığı söyleşide ezanın kutsal olmadığını, ibadetin kutsal olduğunu, ezana dini kaynaklarda kutsallık atfedilmediğini söyledi.

Gazeteci Levent Gültekin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde ezanın ıslıklanmasını yorumlarken çarpıcı ifadeler kullandı.

"EZAN KUTSAL DEĞİLDİR! KUTSAL OLDUĞU NEREDE YAZIYOR?"

Ezanın kutsal olmadığını öne süren Gültekin, "Yalan söylüyorlar. Ezan kutsal değildir, bizi habire köşeye sıkıştırmaya çalışıyorlar. Kutsal olan ibadettir. Ezanın kutsal olduğu nerede yazıyor? Bir ayette mi, bir hadiste mi, dinin herhangi bir kaynağında mı yazıyor" ifadelerini kullandı.

"SANA NE EZANDAN"

Gültekin, ezana yapılan saygısızlığa tepkisini koyan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hitaben de "Sana ne ezandan" dedi.

EZAN HAKKINDA AYETLER VE HADİSLER VAR

Gültekin, dini kaynaklarda ezanın kutsal olduğuna dair bir ifade bulunmadığını iddia etse de, Kur'an-ı Kerim'de ve hadis-i şeriflerde ezana çok sayıda atıf bulunuyor.

Örneğin Maide Suresi 58. ayette, Allahü Teala adeta bugün yaşanan durumu çok veciz bir şekilde buyuruyor:

"Onlar (inkârcılar ve münafıklar), siz birbirinizi namaza çağırdığınızda (ezan okunduğunda) onu alay ve oyun (konusu) edinirler. Bu, gerçekten onların akıl erdirmeyen bir topluluk olmaları yüzündendir."

 

Levent Gültekin: Ezan kutsal değildir. Sana ne ezandan! ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.