Prof. Dr. Levent Akın: Koronavirüs 250 kez mutasyon geçirdi bu normal

Koronavirüsün mutasyona uğradığı ve daha büyük etkilerinin ortaya çıktığı iddialarını değerlendiren Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Akın, ''Virüs aralık ayından bu yana tam 250 kez mutasyona uğradı. Bizde bir kez görüldü. Bu normaldir yaşamak için virüs devamlı bir değişime girmek ister'' ifadelerini kullandı.

İlk olarak Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyaya ölüm saçan koronavirüs salgınıyla amansız mücadele sürüyor. Dünya aşı çalışmalarından gelen haberlerle rahat bir nefes almışken bu kez de İngiltere merkezli mutasyon haberleri insanları şoke etti.

Koronavirüsün mutasyona uğramasıyla birlikte bulaş hızının çok daha fazla olduğunu iddialarını değerlendiren Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Akın, bu durumun normal olduğunu vurguladı. 

Ülkemizde de bir kez mutasyon görüldüğünü belirten Akın, ''Yaşamak için virüs devamlı bir değişime girmek ister'' açıklamasında bulundu.

İşte Akın'ın Habertürk'ten Muharrem Sarıkaya'ya yaptığı açıklamalardan ilgili bölüm;

TAM 250 KEZ MUTASYONA UĞRADI

''Henüz Türkiye’de görülmemekle birlikte bu hızla devamı halinde çok geçmeden ulaşmasının da olası olduğuna vurgu yapıldı.

Burada Bilim Kurulu üyesi ve Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Levent Akın’ın şu cümlesi her şeyi özetlemeye yeter:

“Güney Amerika’nın en güney ucunda bir bölgede görülen bir virüsün suşu (altkültürü), Rusya’nın Kuzey Doğusundaki en uç noktasına ulaşması fazla vakit almıyor. Bir kişi Kızamık virüsünü ortalama 12 kişiye bulaştırır. Burada bu oran 3-4 civarı. Önemli olan ne kadar korunduğumuz.”

Prof. Dr. Akın, virüsün genetik anotomisinde bir değişim olmadığını, tehdit oluşturmadığına da vurgu yaptı.

Şu sözleri de altı çizilecek önemdeydi:

“Virüs Aralık’tan bu yana tam 250 kez mutasyona uğradı. Bizde bir kez görüldü. Bu normaldir yaşamak için virüs devamlı bir değişime girmek ister…”

Yeni durum, hastalık geçiren veya aşı olanlarda bir etki yaratır mı?''

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Prof. Dr. Levent Akın: Koronavirüs 250 kez mutasyon geçirdi bu normal ile ilgili etiketler Korona Türkiye İngiltere levent akın mutasyon
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.