Lens nasıl takılır? Numaralı kontakt lens nasıl kullanılır?

Gözlük kullanmak istemeyenlerin son dönemlerdeki tercihi numaraları kontak lensler oluyor. Bu sebeple, numaralı lenslerin nasıl kullanılacağı ve lensin nasıl takıldığı büyük bir merakla araştırılıyor. Peki, numaralı lens nasıl kullanılır? Lens nasıl takılır? Ayrıntılar haberimizde...

Kontak lens, "göz bozukluklarında, özellikle ileri derece miyoplarda göz camının çok fazla kalınlaşmasından dolayı kullanımı tercih edilen optik mercek" olarak tanımlanabilir. Son dönemlerde numaralı lens kullanımının önemli oranda artmasıyla birlikte lens kullanımı hakkında araştırmalar yapılmaya başlandı.Peki, numaralı lens nasıl kullanılır? Lens nasıl takılır? Ayrıntılar haberimizde... 

Lens nasıl takılır? Numaralı kontakt lens nasıl kullanılır?

LENS NASIL TAKILIR? 

Kontakt lenslerin nasıl takılacağı ilk adımda herkesin en çok merak ettiği soru arasında yer alıyor. Bu adımları uygulayarak kolayca lensi, gözünüze yerleştirebilirsiniz:

Gözlerinize ve kontakt lenslerinize dokunmadan önce ellerinizi sabunla yıkayın, iyice durulayın ve temiz bir havluyla kurulayın.

Ellerinizin üzerinde lenslerinize yapışarak gözünüze temas edecek toz parçacıkları ve kir kalıntısı olmadığından emin olun.

 Kontakt lensinizi avuç içinize alın, takmadan önce temiz ve yırtılmamış olup olmadığını kontrol edin.

İki göz numaranız farklı ise takarken lenslerinizi karıştırmayın, bunun için her seferinde aynı gözden başlayarak lenslerinizi takın.

 Kontakt lensinizin tersyüz olmadığından emin olun. Lensinizi işaret parmağınızın üzerine koyun, lensin kenar kısımlarında bükülme yoksa ve kenarları pürüzsüz ise doğru olduğundan emin olabilirsiniz. 

Göz kırpmanızı önlemek için diğer elinizin işaret parmağıyla göz kapağınızı tutun. Lensi tuttuğunuz elinizin üçüncü parmağıyla alt göz kapağınızı tutun. Yukarı bakın ve kontakt lensi gözünüzün beyazına yerleştirin. Lensin yerine oturması için aşağı ya da burnunuzun uç kısmına doğru bakın. Parmaklarınızı çekin ve gözünüzü açıp kapatarak lensin tam olarak oturmasını sağlayın.

NUMARALI KONTAKT LENS NASIL KULLANILIR?

Kontatk lens kullanımıyla ilgili en önemli kriter, lensinizi gece yatarken çıkarmaktır. Lenslerinizi çıkardığınızda, lens kabınızın içerisinde yer alacak lens solüsyonuna koymalısınız. Hijyen açısından lens solüsyonunun her gün değiştirilmesi önerilmektedir.

 

 

Lens nasıl takılır? Numaralı kontakt lens nasıl kullanılır? ile ilgili etiketler Lens kontakt lens
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.