Lenf bezleri neden şişer? Ağrıyan Lenf bezleri neden şişer? Nasıl tedavi edilir?

Lenf bezlerinin şişmesi de diğer birçok sağlık problemi gibi ciddi sorunlara yol açabilir. Su çiçeği ve zona hastalığı gibi viral hastalıklar lenf bezlerinin şişmesine neden olur. Büyüyen lenf bezleri nasıl tedavi edilir? Halsizlik, gece terlemeleri gibi belirtileri olan lenf bezi büyümesi ile ilgili bilgiler

Belirtileri arasında yüksek ateş ve sık yaşanan nefes darlığını gösterebileceğiniz lenf bezi büyümesi, solunum yolu enfeksiyonu sonucu oluşan bakterilerinin de sonucudur. Lösemi ya da diğer kanser türlerinin de lenf bezlerine sıçraması orada ağrı ve şişliğe neden olabilir.

Lenf bezleri neden şişer?

Nefes darlığı yaşıyorsanız ve inatçı, bir türlü geçmeyen kaşıntılarınız ile birlikte cildinizde döküntüler yaşıyorsanız siz de lenf bezi büyümesi yaşıyor olabilirsiniz. Mutlaka erken bir önlem olarak uzman bir hekime başvurmanız lenf bezi şişkinliğinin tedavisinde olmazsa olmazdır.

Çoğunlukle başk ve boyun bölgelerinde görülen lenf bezi şişliği, romatizmal hastalıklar sonucu da oluşabilir.

Nasıl tedavi edilir?

Lenf bezi şişliği yaşayan kişiler doktorun bilgisi dahilinde ilaçlar kullanmalıdırlar. Bakteriler nedeniyle oluşan lenf bezi şişkinliğinde antibiyotik tedavisi uygulanabilir ve kişinin tedavisi bittiğinde lenf bezleri de normal boyutlara ulaşır.

Lenf Bezleri | e-Psikiyatri

Lenf bezi büyümesi belirtileri nelerdir?

Yüksek ateş ve gece terlemeleri,

Halsizlik ve yorgunluk

İştah kaybı ve buna bağlı olarak kilo kaybı

Kalıcı öksürük

 

Lenf bezleri neden şişer? Ağrıyan Lenf bezleri neden şişer? Nasıl tedavi edilir? ile ilgili etiketler sağlık lenf bezi şişmesi
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.