Le Pen'in ırkçı destekçileri, Macron'u 'İslamcı' ilan etti!

24 Nisan'da gerçekleşecek olan 2. tur Fransa Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi televizyonlarda canlı olarak verilen bir münazaraya katılan Macron ve ırkçı rakibi Le Pen arasında geçen başörtüsü polemiği Fransa'da gündem oldu. Sosyal medyada harekete geçen ırkçı Le Pen destekçileri, Macron'u 'Başörtüsünü yasaklayamazsınız' dediği için 'İslamcı' ilan ederek montaj resimlerini internette eğlenerek paylaştılar. Amaç ise kararsız Fransızları Macron'dan uzaklaştırarak Le Pen'in kazanmasını sağlamak...

24 Nisan, Pazar günü gerçekleşecek olan Fransa 2. tur Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Fransızlar arasındaki kutuplaşma doruk noktasına ulaştı. 

MACRON'UN MÜNAZARADA SÖYLEDİKLERİ FRANSA'DA GÜNDEM OLDU

Fransa liderliği için yarışan mevcut Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve ırkçı rakibi Marine le Pen arasında canlı yayında gerçekleşen münazara ise sadece 1 gün kalan seçimler için belirleyici olmuş gibi duruyor. 

Yapılan anketlere göre televizyondaki tartışmayı Macron'un kazandığını düşünen Fransızların oranı yüzde 60. 

Tüm dünyanın gündemine oturan münazara sırasında ikili arasında ilginç diyaloglar yaşandı. En akılda kalıcı olanı ise 'Başörtüsü' ile ilgili olanı oldu. 

BAŞÖRTÜSÜ POLEMİĞİ

Le Pen, kamuya açık alanlarda (sadece İslami olanlar olmak kaydıyla) başörtüsünü tamamen yasaklamak istiyor.

Macron'un, 'Bunu nasıl yapacaksınız? O insanların başına polis mi dikeceksiniz?' sorusu üzerine Le Pen'in 'Sizin maske takmayanların başına diktiklerinizi kullanacağım.' cevabını vermesi ile başlayan polemik bir anda sertleşti. 

Macron, 'O zaman sadece İslami olanları değil, tüm dini sembolleri ve kıyafetleri tüm kamuya açık alanlarda yasaklamalısınız. Fransa'da bunu yapan ilk ülke olur! (Eleştirerek) Bunu yaparsanız iç savaş çıkartırsınız.'  ifadelerini kullandı.

İç savaş konusunda Le Pen'in, rakibini adeta ayıplayarak, 'Çok kritik bir kelime kullandığınızın farkında mısınız?' diye sorması üzerine Macron, 'Kamuya açık alanlarda başörtüsünü yasaklamak da aynı oranda kritik bir karar ama.' cevabını verdi.

IRKÇILAR MACRON'UN OYLARINI DÜŞÜRMEK İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un bu sözleri ise aşırı sağcı Fransız seçmeni tarafından sosyal medyada hedef haline gelmesine sebep oldu. 

İnsanların en temel hak ve özgürlüklerini savunan Macon'un doğru cevapları, Fransız liderin 'İslamcılık' ile suçlanmasına sebep oldu.

Le Pen destekçisi Fransız seçmenler, seçime 1 gün kala Macron'u 'başörtülü ve İslami şekilde dua ederken' gösteren -komik montaj resimler üreterek internete yaydı. 

Le Pen'in ırkçı destekçileri, Macron'u 'İslamcı' ilan etti!

Paylaşımda, 'Maşallah kardeşlerim mübarek Ramazanlar bana oy veriniz' yazmakta. Bu tarz paylaşımlarla kararsız Fransız seçmenin oyları, Pazar günü yapılacak seçimde ırkçı rakibi lehine çevrilmeye çalışılıyor. 

 

SuperHaber

Le Pen'in ırkçı destekçileri, Macron'u 'İslamcı' ilan etti! ile ilgili etiketler başörtüsü Fransa seçim Müslüman İslam macron islamcı alay le pen marine emmanuel
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.