Küstah sözler: İslam'ı yasaklamak istiyorum

Fransa’nın aşırı sağcı Ulusal Parti lideri Marine Le Pen İslam düşmanlığını bir kez daha gözler önüne serdi. Katıldığı bir televizyon programında İslam’a saldırarak küstahça ifadeler kullanan Le Pen “İslam’ın tüm çeşitlerine, pratiğine, yayılışına savaş açıyorum, İslam’ı tüm yönleriyle yasaklamak istiyorum. Devletin tüm imkanları seferber edilerek saldırılmalı ve yok edilmeli.." sözleri ile haddini aştı. Le Pen'in bu sözleri büyük tepki çekti.

İslam düşmanlığı ile bilinen aşırı sağcı Ulusal Parti lideri Marine Le Pen, skandallarına bir yenisini daha ekledi.

KÜSTAHLIĞIN BU KADARI !

Katıldığı bir televizyon programında İslam’a saldırarak küstahça ifadeler kullanan Le Pen: “İslam’ın tüm çeşitlerine, pratiğine, yayılışına savaş açıyorum, İslam’ı tüm yönleriyle yasaklamak istiyorum. Devletin tüm imkanları seferber edilerek saldırılmalı ve yok edilmeli.” sözleri ile haddini aşarak tepki çeken açıklamalarda bulundu.

Le Pen bizzat kendisi Twitter hesabından duyurdu:

Özgürlük ve eşitlik hamiliğine soyunan Fransa'nın, İslamiyeti ve Müslümanları ötekileştirerek uyguladığı iki yüzlü politika gözlerden kaçmadı. Avrupa'da en fazla Müslüman nüfusa sahip olan Fransa'nın Müslümanlara karşı ötekileştirici tutumu,  ülkedeki Müslümanlar içinde huzursuzluk doğurdu.

İzlenen faşizan ve baskıcı tutum Fransa'nın içinde bulunduğu siyasi ve sosyolojik krizi daha da derinleştirdi.

DAHA ÖNCE NE OLMUŞTU ?

Le Pen daha önce de başörtüsünün yasaklanması için çağrıda bulunmuş ve Kur'an-ı Kerim hakkında saldırgan ifadeler kullanmıştı.

Küstah sözler: İslam'ı yasaklamak istiyorum ile ilgili etiketler Fransa İslam le pen

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.