Le Monde: Cezayir'in ilham kaynağı Türkiye!

Fransız medyası uzun yıllardır Fransız sömürgesi olan Cezayir’in bölgesel yakınlaşmalarını yakından izliyor. Fransız gazetesi Le Monde, Türkiye’nin Afrika üzerindeki etkinliğini gündeme aldığı dosya haberinde Cezayir’in ilham kaynağının Türkiye olduğunu yazdı.

Fransa'nın köklü gazetelerinden Le Monde'da Türkiye'nin Afrika'daki etkisi üzerine bir analiz haber yayımlandı. 

CEZAYİR CUMHURBAŞKANI FRANSIZLARA TÜRKLERİ ÖVDÜ

Türkiye-Cezayir ilişkilerine dair bir haber de Le Point’de yer aldı. Dergiye konuşan Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun, Türkiye’nin Cezayir’e 'siyasi karşılığı olmayan' 5 milyar dolara yakın yatırım yaptığını vurguladı.

Fransız gazetesi Le Monde, Türkiye’nin Afrika üzerindeki etkinliğini gündeme aldığı dosya haberinde ilginç bir değerlendirmeye yer verdi. 

'TÜRKİYE, CEZAYİR'İN İLHAM KAYNAĞI'

Fransız gazetesinin dosya haberinde 'Cezayir’in ilham kaynağının Türkiye olduğu' yorumu yer aldı.

Ankara’nın bölgsel rolüne vurgu yapılan yazıda, Türkiye’nin gücü ve siyaset kültürü ile Cezayir’i etkilediği kaydedildi.

'CEZAYİR, TÜRKLERİN CAZİBESİNE KAPILDI'

Türkiye’de üretilen ithal deri eşyalardan Vahran’daki Bey Sarayı’nın ve Hasan Paşa Camii’nin restorasyonuna ve Marmara Denizi’ndeki 'helal' turizmdeki sıçramaya kadar Cezayir’in Türklerin cazibesine kapıldığı kaydedildi.

CEZAYİR’İN TÜRKLERLE İLİŞKİLERİ 'MÜKEMMEL'

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun’un 'Cezayir’in Türklerle mükemmel ilişkileri var.' ifadesi aktarıldı.

 

Kaynak: Le Monde, Le Point, M5

Le Monde: Cezayir'in ilham kaynağı Türkiye! ile ilgili etiketler Cezayir Türkiye Fransa Le Monde le point
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.