Lazio'nun yeni transferi Elseid Hysaj'ın Çav Bella'yı söylediği görüntüler olay oldu

Lazio'nun yeni transferi Elseid Hysaj'ın "Çav Bella" söylediği görüntüler sosyal medyada büyük ilgi gördü. Roma ekibinin devrik diktatör Mussolini yanlısı aşırı sağcı taraftar grupları öfkeden çılgına döndü. Lazio yönetimi ise futbolcusuna sahip çıkan, örnek bir açıklama yayınladı.

Serie A ekiplerinde Lazio, Napoli'nin 27 yaşındaki sağ beki Elseid Hysaj'ı bedelsiz olarak transfer etti. Arnavut futbolcu takıma katıldıktan sonra kulüpteki adet gereği yemekten sonra bir şarkı söylenmesi istendi. Hysaj da çıkıp solcuların "Bella Cia " şarkısını seçince ortalık karıştı. 1940'ların İtalyan diktatörü Benito Mussolini sempatizanı faşist taraftar grubu "Lazio Ultras" bu adamı takımdan gönderin baskısı yapmaya başladı.

Hysaj'ın "Çav Bella" söylediği görüntüler sosyal medyaya yansıdı. Brezilyalı orta saha Luis Alberto tarafından paylaşılan ve hızla silinen performans büyük ilgi gördü. İtalya İç Savaşı sırasında ortaya çıkan ve tarihsel olarak sol kültüre ait bir şarkı olan Çav Bella'nın yeni transfer tarafından coşkuyla söylenmesi Lazio'nun aşırı sağcı taraftarlarını rahatsız etti. 

Lazio'nun yeni transferi Elseid Hysaj'ın Çav Bella'yı söylediği görüntüler olay oldu

ÇAV BELLA NE DEMEK? KİMİN ŞARKISI?

'Bella Ciao' 1920'ler, 30'lar ve 40'larda Nazilere ve Benito Mussolini'nin faşist diktatörlüğüne karşı savaşan İtalyan Direniş Hareketi tarafından söylendi. Son yıllarda, Netflix dizisi La Casa de Papel ile iyice popülaritesi artan parça, solcuların olmaktan çıkıp herkesin sevdiği bir ezgiye dönüştü. Bella Ciao, İtalyanca'da Güle Güle demek.

Ancak şarkı en çok İtalya'yı faşizmden kurtaran hareketle özdeşleştiği için Lazio'nun faşist taraftarlarını çileden çıkardı. Ultras üyeleri Roma'nın görünen noktalarından biri Ponte Flaminio köprüsüne "Hysaj bir solucan, Lazio faşist" yazan bir pankart astı.

Lazio'nun yeni transferi Elseid Hysaj'ın Çav Bella'yı söylediği görüntüler olay oldu - Resim : 2

Bir Lazio taraftarının İtalyan basınına yansıyan konuyla ilgili düşünceleri şöyle: "Tarihsel olarak bizim takımın aşırı sağcı bir taraftar kitlesi var ve bundan gurur duyuyoruz. 'Bella Ciao'nun Lazio formasıyla söylenmesi bu dünyanın dışında bir şey, Hysaj bir hata yaptı. Onun hiçbir mazereti yok. Özür kabul etmeyeceğiz."

Lazio'nun yeni transferi Elseid Hysaj'ın Çav Bella'yı söylediği görüntüler olay oldu - Resim : 3

LAZİO'DAN İLK AÇIKLAMA

Serie A ekibi, sosyal medyada byüyen tartışma üzerine konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Roma ekibinden yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor:

"Lazio Spor Kulübü, oyuncu Elseid Hysaj'a yönelik utanç verici pankartı şiddetle kınıyor. Bu ilk değil. Sporun değerlerini inkar edenlerin asla yanında olmayacağız. Sporcumuzun ve diğer tüm oyuncuların yanındayız. Takıma, tüm Lazio taraftarlarına ve kulübe zarar veren bu olayı siyasi amaçlarla kullanmak isteyenlerden açıkça uzaklaşıyoruz.

Şiddetli ve agresif tonlar kullananlardan korkmayacağız. Dünyamızda ve sporda her zaman karşılıklı saygı ve bir arada yaşamayı savundukç. Sosyal, kültürel, ekonomik ve ırksal alanda her türlü ayrımcılığa karşıyız."

Lazio'nun yeni transferi Elseid Hysaj'ın Çav Bella'yı söylediği görüntüler olay oldu ile ilgili etiketler Lazio Serie A Elseid Hysaj

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.