Galatasaray başardı... Lazio deplasmanında istediğini alan Sarı-Kırmızılılar grubu lider tamamladı

UEFA Avrupa Ligi E Grubu'nda yenilgisiz lider durumdaki Galatasaray, 6. ve son maçında Lazio ile deplasmanda karşılaştı. Sarı-Kırmızılılar, İstanbul'da tek golle devirdiği Roma ekibiyle Roma'da 0-0 berabere kalarak grubu lider tamamlamayı başardı. Cim Bom, son 16 turu kura çekimine seribaşı olarak katılacak.

0-0

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi E Grubu 6. ve son hafta maçında deplasmanda İtalya'nın Lazio takımıyla golsüz berabere kalarak lider gittiği Roma'dan lider dönmeyi başardı.

19. dakikada sağ kanatta topla buluşan Pedro’nun ceza yayı gerisinden vuruşunda meşin yuvarlak kaleyi bulmadı.

42. dakikada Galatasaray gole yaklaştı. Van Aanholt’un sağdan kullandığı köşe atışında top doğrudan Lazio kalesine giderken, Zaccagni ve kaleci Strakosha topu gol çizgisinden uzaklaştırdı.

44. dakikada gelişen Lazio atağında, Zaccagni’nin ceza sahası içinde soldan penaltı noktasına ortaladığı topa Immobile vuruş yaptı. Top az farkla üsten dışarı çıktı.

Galatasaray başardı... Lazio deplasmanında istediğini alan Sarı-Kırmızılılar grubu lider tamamladı

60. dakikada ceza sahasının sağında topla buluşan Kerem'in arka direğe ortasında Diagne'nin kafa vuruşu az farkla auta çıktı.
85. dakikada sağ kanattan Anderson'un ceza sahasına ortasında Luis Alberto'nun gelişine şutu kaleyi bulmadı.
89. dakikada sağ kanattan Felipe Anderson'un ortasında ceza sahası içinde Zaccagni'nin kafa vuruşunda kaleci Muslera topu kontrol etti.

Roma Olimpiyat Stadı'nda TSİ 23.00'te başlayan maçı İspanyol hakem Carlos del Cerro Grande yönetti.

Grubunda çıktığı 6 maçta 3 galibiyet ve 3 beraberlik alan sarı-kırmızılılar, 12 puanla namağlup lider oldu. İtalyan ekibi ise iki galibiyet, üç beraberlik ve bir yenilgiyle 9 puan topladı ve 2. sırada gruptan çıkmayı başardı.

İki takım arasında İstanbul'da oynanan ilk maçı Galatasaray, 1-0 kazanmıştı.

LAZİO: Strakosha, Hysaj, Acerbi, Felipe, Marusic, Basic, Lucas Leiva, Milinkovic-Savic, Pedro, Zaccagni, Immobile

GALATASARAY: Muslera, Yedlin, Nelsson, Marcao, Van Aanholt, Taylan, Berkan, Kerem, Feghouli, Babel, Diagne

Galatasaray başardı... Lazio deplasmanında istediğini alan Sarı-Kırmızılılar grubu lider tamamladı - Resim : 2

1 PUAN YETİYORDU

Galatasaray'a beraberlik yetiyordu ama teknik direktör Fatih Terim, basın toplantısında "beraberlik için çıkarsak kaybederiz" demişti.  

Statü gereği gruptan ilk sırada çıkacak takım, şubat ayında maç yapmıyor ve doğrudan son 16 turuna adını yazdırıyor.

İkinci olan Lazio ise UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grubunu 3. bitiren bir ekiple son 16 turuna kalmak için play-offta mücadele edecek.

CİCALDAU FORMA GİYEMEDİ

Galatasaray'da koronavirüs testi pozitif çıkan Alexandru Cicaldau, Lazio maçında forma giyemedi.

Sarı-kırmızılı ekipte sakatlığı bulunan Sasha Boey de maçın kadrosunda yer almadı.

UEFA'ya bildirilen kadroda yer almayan Oğulcan Çağlayan, Aytaç Kara, Gustavo Assunçao ve Fatih Öztürk de Lazio maçında görev yapamadı.

 

Galatasaray başardı... Lazio deplasmanında istediğini alan Sarı-Kırmızılılar grubu lider tamamladı ile ilgili etiketler Lazio Galatasaray Fatih Terim UEFA Avrupa Lig Kerem Aktürkoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.