'Laz Bakkal' Kadıköy'ün göbeğinde arı yetiştiriyor

Kadıköy'de bakkal işleten Fatih Bostan, Rize'ye gidemediği için arıcılığı burada sürdürme kararı aldı. Bakkalının önünde bulunan ağaca kovan yerleştiren Bostan, karakovan balının çok kıymetli ve faydalı olduğunu söyledi

Kadıköy’de 24 yıldır bakkalı olan Fatih Bostan arılara olan merakını gidermek ve baba mesleğini devam ettirmek için dükkanın önündeki ağaca karakovan kovanı koydu.

Çevresinde 'Laz Bakkal' lakabıya tanınan Fatih Bostan,Rize’de babam yapardı arıcılığı, bu bizim baba mesleği. Rize’ye gidemediğim için burada yapmaya karar verdim. Önce nostalji olarak peteğini koyduk sonra mumunu koyduk, içini döşedik. Oğul aldık. Çok güzel çalışıyor, bal da yapıyor. Herkes çok beğendi. Karakovan balı her yerde olmuyor. Kadıköy’de olunca görenin dikkatini çekiyor” diye konuştu. 

'Laz Bakkal' Kadıköy'ün göbeğinde arı yetiştiriyor

Aynı sokakta esnaf olan İbrahim Varol da “Laz Bakkal komşum benim yine yaptı yapacağını. Sokakta ilk defa gördüm böyle kovanı. İnşallah olsun, yiyeceğiz baldan“ dedi.

'Laz Bakkal' Kadıköy'ün göbeğinde arı yetiştiriyor - Resim : 2

Gürsel Bayraktaroğlu isimli vatandaş ise, “Köyümüzü buraya getirdi. Hoşumuza gitti, güzel de bal yapıyor. Kaç yıldır İstanbul’da yaşıyorum böyle bir şey önceden görmedim. Kendisine teşekkür ederim” diye konuştu. (DHA)

 

'Laz Bakkal' Kadıköy'ün göbeğinde arı yetiştiriyor ile ilgili etiketler İstanbul Rize Kadıköy bakkal
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.