Lavların altında kalan 400 ev kül oldu, bir tanesi sapasağlam çıktı

Kanarya Adaları'ndaki La Palma'da 19 Eylül'den bu yana devam eden volkanik patlamada 300 ev kül oldu. Ancak bir tane ev çevredeki yıkımdan hasarsız çıktı. Sosyal medyada 'Mucize ev' olarak nitelenen evin sahipleri sevinçlerinden şaşkına döndü.

Kanarya Adaları'ndaki La Palma'da volkanik patlamadan akan lavlardan etkilenmeyen ev, sosyal medya kullanıcıları tarafından 'mucize evi' olarak adlandırıldı.

O evin sahipleri ise Danimarkalı emekli bir çift. Patlamadan sonra bölgeyi terk eden ev sahipleri, evlerinin sağlam olduğunu duyduklarında hem şaşırdı hem de mutluluktan ağladı.

Lavların altında kalan 400 ev kül oldu, bir tanesi sapasağlam çıktı

Evi inşa eden Ada Monnikendam, çiftin bu evi özellikle volkanik manzara nedeniyle aldıklarını söyledi.

Lavların altında kalan 400 ev kül oldu, bir tanesi sapasağlam çıktı - Resim : 2

Monnikendam, El Mundo'ya verdiği demeçte,"Evin orada kimse olmadan tek başına olduğunu bilmek üzücü" dedi.

Lavların altında kalan 400 ev kül oldu, bir tanesi sapasağlam çıktı - Resim : 3

İspanya'nın güneybatısındaki Kanarya Adaları grubunda yer alan La Palma adasında 19 Eylül'den bu yana aktif durumda olan Cumbre Vieja yanardağının şimdiye kadar 400 evi yaktığı bildirildi.

Lavların altında kalan 400 ev kül oldu, bir tanesi sapasağlam çıktı - Resim : 4

Kanarya Adaları özerk yönetimi, yanardağ patlamalarından dolayı evlerini boşaltmak zorunda kalan 5 bin 700'den fazla kişinin barınma sorununa çözüm bulmaya çalışıyor.

 

Lavların altında kalan 400 ev kül oldu, bir tanesi sapasağlam çıktı ile ilgili etiketler Yanardağ patlama Yangın Sosyal Medya kanarya adaları mucize ev
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.