Latife Hanım'ın yeğeni anlattı!

Atatürk’ün hayatındaki en önemli kadın, Latife Hanım’ı yeğeni Mehmet Sadık Öke’den dinleyin… Vefatının 45. yılında çok özel anılarla Latife Hanım…

Latife Uşakizade, 17 Haziran 1898’de İzmir’de doğdu. İzmir’in meşhur ailelerinden olan Uşakizade’lerin kızıydı. Uşakizade Muammer Bey’in en büyük çocuğuydu. 3 erkek kardeşiyle beraber eğitim gördü. Daha sonra lise okumaya İngiltere’ye gitti. Arkasından da Paris’e üniversite okumaya gitti.

Sakarya Savaşı’nın kazanılmasından sonra 1922’de İzmir’e geri döndü. İzmir’de Mustafa Kemal Paşa ile tanıştı. 29 Ocak 1923’te Atatürk’le evlendi. Kadınların giyimi, halifeliğin kaldırılması, Cumhuriyetin ilanı gibi olaylarda Mustafa Kemal ile beraberdi.

Latife Hanım'ın yeğeni anlattı!

2,5 sene evli kalan çift boşandıktan sonra Latife Hanım bir daha evlenmedi. ‘’Bir kere daha dünyaya gelsem ve boşanacağımı bilsem yine evlenirdim’’ diyecek kadar çok seviyordu Mustafa Kemal’i…

12 Temmuz 1975’te vefat eden Latife Hanım’ı 45. Ölüm yıldönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz…

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Latife Hanım'ın yeğeni anlattı! - Resim : 2

Latife Hanım'ın yeğeni anlattı! - Resim : 3

Latife Hanım'ın yeğeni anlattı! ile ilgili etiketler Mustafa Kemal Atatürk Latife Uşakizade mehmet sadık öke

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.