Lastikçilerden kış lastiği uyarısı

İstanbul’da bu hafta etkili olan kar yağışı sebebiyle araçlar yollarda kalırken, kış lastiği olmadan yola çıkan sürücüler lastikçilerin kapısını çaldı.

Bu hafta İstanbul’da etkili olan kar yağışı sonrası birçok araç trafikte kaldı. Kış lastiği olmaksızın trafiğe çıkan sürücülerin yolu lastikçilere düştü. .

İstanbul’da kar yağışı nedeniyle birçok yerde yollar kapanırken kış lastiği, zincir gibi tedbirleri almayan sürücüler zor anlar yaşadı. Lastikçiler ise kış lastiklerinin kar yağmadan önce edinilmesi konusunda uyarıda bulundu.

Lastik işiyle uğraşan Bahadır Caniklioğlu, yoğunluk yaşadıklarını belirtirken, yola çıkacaklara şu tavsiyelerde bulundu:

''Uyarılara rağmen yolda kalanlar oldu, bizde yoğunluk yaşadık. Sürücüler kar yağmadan önce tedbirlerini almalı. Kar yağışının çok yoğun olduğu, buzlanmaların görüldüğü yerlerde kış lastiği de yetersiz kalabiliyor.

Sürücüler bu zorluğu yaşamadan önce kış lastiği taktırmalı, buna ek olarak araçlarda zincirde bulundurmalı. Sadece iki kış lastiği isteyenlerde oluyor ama dört lastiğin birden değiştirilmesini öneriyoruz. Sürücüler kar yağışı başlamadan tedbirini almalı. Kış lastiği olmadan yola çıkmayın.''

Lastikçilerden kış lastiği uyarısı ile ilgili etiketler İstanbul kış lastiği

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.