Lastik yerine geyiğin boynuzlarını kestiler!

ABD'nin Colorado eyaletinde 2 yıldır boynunda araba lastiği takılı halde gezen geyiği lastikten kurtarmak için lastik yerine boynuzlarını kestiler. Hayvanseverler skandal uygulamaya tepki gösterdi.

ABD'de bahse konu olan zavallı geyiği, ilk olarak 2019'da Colorado Parkları ve Yaban Hayatı'nda (CPW) görevli memur Scott Murdoch fark etmiş fakat yakalamakta başarılı olamamıştı.

Murdoch, "Geyiği bulmak ve ona yaklaşmak zordu." dedi. Çeşitli noktalara kurulan kameralar sayesinde hayvanın kullandığı güzergah tespit edildi.

İKİ YIL BOYUNCA BOYNUNDA LASTİKLE YAŞADI

Yaban hayatı yetkilileri, hayvanı iki yıl boyunca izledi ve lastiğin yeme ve içme kabiliyetini etkilemediğini gördü.

Ancak yetkililer, 4 yaşındaki geyiğin ağaç dallarına, çitlere ve başka bir geyiğin boynuzlarına dolanmasından endişe ettiklerini söyledi.

LASTİĞE ZARAR VERMEDEN GEYİĞİ LASTİKTEN AYIRDILAR(!)

CNN International'ın haberine göre, geyiği sakinleştiren ekipler, hayvanın boynuzlarını keserek lastiği çıkarmayı başardı.

"Kesinlikle kolay değildi." diyen Murdoch, lastiği kesme işleminin tehlikeli olabileceğini belirterek, bunun yerine söz konusu işlemi uygulamaya mecbur kaldıklarını söyledi.

 

Kaynak: Yenişafak, EHA Medya, CNN Intl.

Lastik yerine geyiğin boynuzlarını kestiler! ile ilgili etiketler geyik colorado Kolorado lastik ayırdı kesti

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.