Laporta, Messi'nin ayrılığı için "En doğru kararı verdik" dedi

Futbolseverler, pek çokları için futbol tarihinin en büyük ismi kabul edilen Messi'nin geleceğini merak ediyor... Barcelona Başkanı Laporta, şok eden ayrılık sonrası açıklamalarda bulunurken, Finansal Fair-Play kurallarını hatırlatarak "Barcelona'nın geleceği için en doğru kararı verdik" dedi.

Futbol tarihine adını altın harflerle yazdıran Arjantinli yıldız Lionel Messi'nin 16 yıl formasını giydiği Barcelona'dan ayrılması sonrası yeni durağı merak edilirken, İspanyol kulübünün başkanı Joan Laporta basın toplantısı düzenledi.

Finansal Fair-Play (FFP) nedeniyle Messi ile olan sözleşmenin şartlarına uyamadıklarını söyleyen Laporta, "Çok büyük oyuncular ve başkanlar da dahil olmak üzere Barcelona her şeyin üstündedir. Messi her şeyin en iyisini hak ediyor. Çok üzgünüm ancak mevcut şartlar altında Barcelona'nın geleceği için en doğru kararı verdik. Beklediğimizden çok daha fazla harcıyoruz. Büyük bir maaş bütçemiz var ve bize boşluk bırakmıyor. FFP nedeniyle Messi'yle anlaştığımız sözleşmeye uyamadık. Leo Messi kalabilmek için elinden gelen her şeyi yaptı" ifadelerini kullandı.

Laporta, Messi'nin ayrılığı için "En doğru kararı verdik" dedi

"LA LİGA İZİN VERMEDİ"

"Messi, Barcelona'da tarih yazdı. O, tarihin en iyisi. Barcelona'da Messi'den öncesi ve sonrası diye iki devir olacak." diyen Laporta, "Kulübe ve taraftarlara birçok mutlu an yaşattı. Ona sonsuza dek minnettarız. Messi ile 5 yıllık ödemede anlaşmıştık ancak La Liga buna izin vermedi. Belirlenen maaş limitinin de altına inemiyoruz. Oyuncu maaşları, kulüp gelirlerinin yüzde 110'u durumunda. Messi'ye verecek maaş boşluğumuz yok. La Liga'nın regülasyonları diğer ligler gibi esnek değil ve kulübün TV yayın gelirlerini 50 yıllığına satmak istiyorlar. Biz bunu kabul edemeyiz." şeklinde konuştu.

Koronavirüs pandemisi nedeniyle Messi'ye taraftar önünde veda edemediklerini vurgulayan Laporta, "Messi ne zaman isterse ona hak ettiği bir uğurlama töreni yapacağız. Onu her geçen gün hatırlamaya devam edeceğiz. Maalesef pandemi sebebiyle şu an için taraftarlar önünde bir veda organizasyonu düzenleyemiyoruz" dedi.

"ZAMANA İHTİYACI VAR"

Laporta, kendisine gelen "Durum geri döndürülemez mi?" şeklindeki soruya ise "İnsanları umutlandırmak istemem. Görüşmeler sırasında Messi, başka takımlardan da teklifler aldı. Messi'nin seçeneklerini değerlendirmesi için zamana ihtiyacı var. Messi sonrası dönemde Barcelona'nın çok başarılı olmasını istiyoruz ve olacağına da inanıyoruz. Her zamankinden daha fazla motiveyiz. Barcelona, Messi olmasa da oynadığı futbolla insanlara zevk vermeye devam edecek" diyerek Katalanları hayal kırıklığına uğratacak bir yanıt verdi.

 

Laporta, Messi'nin ayrılığı için "En doğru kararı verdik" dedi ile ilgili etiketler Barcelona Lionel Messi Laporta
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.