Laodikya Antik Kenti'nde yangın

Denizli'de bulunan, Laodikya Antik Kentin'de yangın çıktı. Son dakika gelişmesine göre, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan antik kentin dışında yakılan anız ateşinin yayılması sonucu yaklaşık 40 dekar alanın yanmasına sebep oldu. Antik kentin içerisinde de yayılan yangın itfaiye ekiplerinin çalışmaları sonucu söndürüldü.

Denizli, Eskihisar Mahallesi yakınında bulunan Laodikya Antik Kentinde saat 19.00 sıralarında yangın çıktı.

Batı tiyatrosu arkasında bulunan antik kent dışında anız yakılması sonucu çıktığı tahmin edilen yangın, rüzgarın da etkisiyle antik kente sıçradı.

Bölgedeki kuru otlar nedeniyle yangın kısa sürede büyüdü.

Antik kentten yükselen alevler bölgeye yakın olan yerleşim yerleri Eskihisar ve Goncalı mahallelerinde korkuya neden oldu. Yangına Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ile Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı çok sayıda araç ve personelle müdahale edildi.

Laodikya Antik Kenti'nde yangın

DÜNYA MİRASI GEÇİCİ LİSTESİNDE 

İtfaiye ekipleri alevlerin daha fazla yayılmasını önlemek için dört bir yandan su sıkarak yangını söndürmeye çalışırken, antik kentte çalışanlar da ellerine aldıkları küreklerle alevlererin yayılmasını önlemek için mücadele etti.

İtfaiye ekipleri ayrıca antik kentin yanındaki Goncalı Mahallesi'ne giden karayoluna önlem alıp, alevlerin yerleşim yerlerine sıçramasını önledi.

Laodikya Antik Kenti'nde yangın - Resim : 2

İtfaiye ekiplerince kontrol altına alınan yangın, bir süre sonra tamamen söndürüldü. Yangında yaklaşık 40 dekar alanın zarar gördüğü belirtilirken, Laodikya antik kentinde kazı çalışmalarının yapıldığı alanların ise alevlerden zarar görmediği ifade edildi. 

Güvenlik güçleri yangına ilişkin soruşturma başlattı.

Laodikya Antik Kenti'nde yangın ile ilgili etiketler Denizli Yangın laodikya antik kent
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.