Lale'yi Cemil Barlas mı öldürdü!?

Turkuvaz Grubu'nda yeni bir "aşı karşıtlığı" krizine gebe... Gazetenin önemli yazarlarından Engin Ardıç aşı olmaya direnen bir genç kızın koronavirüsten ölümünü aşı karşıtlarına fatura etti! "Lale'yi öldürdünüz!" diyen Ardıç'a kendi medya grubunda mesai arkadaşı olan, radikal aşı karşıtı Cemil Barlas'ın ne yanıt vereceği ise merak konusu...

Koronavirüs pandemisinin kontrol altına alınabilmesi açısından kritik bir eşik olan eylül ayına yaklaşılırken Sağlık Bakanlığı aşılama çalışmaları konusunda yeni kararlar aldı.

Alınan kararlara göre; tüm 15 yaş üstüne ve kronik hastalığı olan 12 yaş üstüne aşı hakkı tanımlandı.

2 doz Sinovac'ın ardından 1 doz BioNTech yaptıranlara tercihen 4. doz hakkı da verildi. Sağlık çalışanlarına ve öncelikli gruplara randevular tanımlandı.

AŞI KARŞITLIĞI

Aşı çalışmaları hız kesmeden devam ederken kamuoyunda uzun süredir "aşı karşıtlığı"yla ilgili bir tartışma da yürütülüyor.

Bu noktada Sabah Gazetesi yazarı Engin Ardıç çok konuşulacak ve gazetesinde büyük krize neden olacak bir yazı kaleme aldı.

"Kızı öldürdüler" başlığını taşıyan köşe yazısında aşı karşıtlarına savaş açan Ardıç, aşı olmayan "Elif" isimli 18 yaşındaki bir öğrencinin şu an pandemi kliniğinde tedavi gördüğünü belirtti.

Ardıç, Elif'in annesi ve "Haminnesi"nin ise hastalığı hafif geçirdiğini vurguladı.

LALE NEDEN AŞI OLMADI?

Sözlerine bir başka genç kızı örnek göstererek devam eden Engin Ardıç şunları kaydetti;

"Beterin beteri de var her zamanki gibi... Başka bir ailede herkes aşı olmuş, Lale olmamış. Anası babası sapasağlam, Lale öldü. 26 yaşındaydı. Anası babası da koronaya yakalanmış ama sekiz günde atlatmışlar, Lale atlatamamış. Lale aşı olmak istememiş..."

Lale'nin neden aşı olmak istemediğini sorgulayan ve bu konuda sosyal medyayı hedef gösteren Ardıç sözlerine şöyle devam etti;

"İğneden mi korkuyormuş? Korkacak yaşta değil. Çünkü "sosyal medya" yalanlarının etkisi altındaymış. Artık "evlenince çocuk doğuramam" diye mi korktu, "gavur icadı" diye mi çekindi, bilmiyoruz. Belki de "çip takıyorlarmış" diye geri durmuştur. Amerikan emperyalizmi yapıyormuş ağabey... Yok yok, Çinliler dünya nüfusunu azaltmak için çıkarmışlar... Yahu biz "virüsü Çin'den Tayyip getirdi" diyen alçak bile gördük! Profesörler bu çip takma işinin ancak "bilimkurgu filmlerinde" olabileceğini söylüyorlar, kulak asılmıyor..."

AŞI KARŞITLARINA AĞIR SUÇLAMA...

Aşı karşıtlarının, kendi hayatlarının kimseyi ilgilendirmediğini ancak kimsenin başkalarının hayatıyla oynamaya hakkı olmadığını da dile getiren Sabah yazarı, "Senin bedenin sana aittir, tamam da, başkalarının bedeni sana ait değildir. Sosyal medya adı verilen çirkef çukuru can sıkıcı olmaktan çıktı, çok tehlikeli olmaya başladı. Elbirliğiyle Lale'yi öldürdüler... Vebali boyunlarınadır. Hani hayatta en hakiki mürşit ilimdi lan?" dedi.

TURKUVAZ GRUBU'NDA AŞI KARŞITLIĞI

Bu yazının bir Sabah Gazetesi yazarı tarafından kaleme alınmış olması ise ayrı bir önem taşıyor.

Çünkü Ardıç'ın, Lale'yi "öldürmekle" suçladığı aşı karşıtlarının bayraktarlarından bir kısmı kendisi ile aynı medya grubunda çalışıyor ve mesai arkadaşlarını töhmet altında bırakıyor.

O isimlerden bir tanesi Ahaber programcısı Cemil Barlas... Radikal bir aşı karşıtı olan Cemil Barlas, koronavirüs aşılarını "içeriği bilinmeyen bir sıvı" olarak tanımlıyor. Barlas, hem sosyal medya hesabında uzun süredir aşı karşıtı propoganda yapıyor.

Cemil Barlas toplumsal bağışıklığın sağlanabilmesinin aşılama kampanyalarım ile gerçekleşemeyeceğini savunuyor. Barlas bunun yerine, "karşılaştığı herkesle öpüştüğünü" belirterek bu yöntemi öneriyor!

 

Lale'yi Cemil Barlas mı öldürdü!? ile ilgili etiketler Koronavirüs Turkuvaz Grubu Cemil Barlas aşı karşıtlığı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.