Lale Orta hangi takımlı? Yeni MHK Başkanı Lale Orta kimdir?

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamada yeni Merkez Hakem Kurulu Başkanı Lale Orta oldu. Taraftarlarda Lale Orta’nın hangi takımlı olduğu merak etmekteler.

Sabri Çelik’in istifasından sonra yeni Merkez Hakem Kurulu Başkanı, Lale Orta oldu.

TFF’den yapılan açıklamada, “Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu bugün gerçekleştirdiği toplantıda aldığı kararla; Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı'na Prof. Dr. Lale Orta'yı getirmiştir.“ denildi.

Başkan:
Prof. Dr. Lale Orta

Üyeler:
Tolga Özkalfa
Ahmet İbanoğlu
Cemalettin Ali Kunak
Prof. Dr. Ali Kızılet
Süleyman Abay
Sadettin Güler
Aynur Aysun Akar
Hamza Mısır

Lale Orta Hangi Takımlı?

Yeni Merkez Hakem Kurulu Başkanı Lale Orta’nın Galatasaraylı olduğu iddia edilmektedir.

Lale Orta

Lale Orta Kimdir?

1 Ocak 1960 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelen Lale Orta, Türkiye'nin ilk kadın futbol antrenörü ve ilk kadın futbol hakemidir. Yirmi yıl erkek liglerinde futbol hakemliği yapan Orta, profesyonel ve amatör bin beş yüzün üzerinde maç yönetti. 2000 yılında tamamladığı doktora tezi ile ülkenin ilk kadın futbol doktoru unvanını aldı. Dünyadaki FIFA kokartlı ilk kadın hakemlerden biri olan Orta, 60 uluslararası maç yönetmiştir. Futbolun yanı sıra toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda çalışmaları ile tanınmaktadır.

Ailesi onu on bir yaşında spora yönlendirdi. Bir süre Vefa Kulübü'nde basketbol oynadıktan sonra Türkiye'nin ilk kadın futbol kulübü olan Dostlukspor Kız Futbol Kulübü'nde futbola başladı.

Dostluk Spor'da 1976-1989 yılları arasında futbol oynadı. Kulüpte kalecilik ve kaptanlık yaptı. Yükseköğrenimini 1986 yılında Marmara Üniversitesi İşletme Bölümü'nde tamamladı.

1985 yılında antrenörlük kurslarına devam etti, kursu birincilikle bitirerek Türkiye'deki ilk futbol antrenörü kadın oldu.

Lale Orta hangi takımlı? Yeni MHK Başkanı Lale Orta kimdir? ile ilgili etiketler Lale Orta MHK
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.