Lakers efsanesi Elgin Baylor yaşamını yitirdi

NBA tarihinin unutulmaz yıldızlarından Los Angeles Lakers efsanesi Elgin Baylor 86 yaşında aramızdan ayrıldı. Baylor, 1962 NBA finalinin 5. maçında Boston Celtic'e attığı 61 sayıyla halen kırılamayan bir rekorun da sahibi konumunda... 

Los Angeles Lakers efsanesi Elgin Baylor, 86 yaşında hayata veda etti... 1958 draftında o zamanki ismiyle Mineapolis Lakers tarafından 1. sıradan seçilen ve 14 sezon Lakers forması giyen Eylül 1934 doğumlu Baylor, 1977'den beri NBA devinin "onur listesi"nde yer alıyordu.

11 kez All-Star seçilen Amerikalı forvet, 1959'da yılın çaylağı seçilerek NBA efsanesi olmak yolunda ilk adımını attı. 23 bin sayı, 11 bin ribaund ve 3 bin asist barajını geçen oyuncular arasında yer alan Baylor, 1962 NBA finalinin 5. maçında Boston Celtic'e attığı 61 sayıyla halen kırılamayan bir rekorun da sahibi konumunda... 

14 sezon boyunca 8 kez NBA finali oynamasına rağmen hiç şampiyonluk elde edemeyen Baylor, antrneörlük kariyerinin ardında Los Angeles Clippers'ın 22 yıl genel menejerliğini de yaptı. Los Angeles Laker, Elgin Baylor'un 22 numaralı formasını emekli etmişti. 

Lakers efsanesi Elgin Baylor yaşamını yitirdi ile ilgili etiketler Los Angeles Lakers NBA Algin Baylor
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.