"Laiklik" diye diye, dini siyasete alet ettiler!

Laiklik ilkesinin kabulünün 84'üncü yıl dönümü benzersiz bir paradoksa zemin hazırladı. CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun bu güne özel paylaştığı "laiklik" mesajı dinin siyasete alet edilmesi ile farklı bir anlam kazandı!

Cumhur İttifakı'nın attığı son adımlar ile "yeni anayasa" tartışmaları yeniden Türkiye siyaset gündeminin zirvesine taşındı. Önümüzdeki günler bu konuda sıcak gelişmeler yaşanacağını ve yeni anayasa metni üzerinde uzun soluklu tartışmalar gerçekleştirileceğini gösteriyor.

Diğer yandan, T.C. Anayasası'nda yapılan değişiklik ile laiklik ilkesinin kabulünün 84'üncü yıl dönümü bugün... Din ile devlet işlerinin birbirinden ayırılması prensibine dayalı "Laiklik", 5 Şubat 1937 tarihinde Anayasa'nın değiştirilmez hükümleri arasına alındı.

Bu konuda, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan da dikkat çeken bir mesaj geldi.

Sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yayınlayan İmamoğlu, "laiklik" vurgusu yaparak, "Laiklik; din ile devlet işlerini birbirinden ayırarak hem devleti hem de inanç dünyasını korur. Türkiye Cumhuriyeti, 5 Şubat 1937’de laik bir devlet olarak tanımlandı ve bu kavram anayasamızda kalıcı bir şekilde yerini aldı. Kıymetini bilip ebediyen koruyacağız." ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU'NA "NUR" TOPU GİBİ DESTEK!

İmamoğlu'nun söz konusu paylaşımı Twitter'da yankı bulurken, mesaj çok sayıda kişi tarafından alıntılanarak yayıldı. Ancak paylaşılan mesajlarda ilginç bir durum göze çarptı.

CHP'li İmamoğlu'nu, profillerinde "başörtülü genç kız" temsili resimleri kullanan "Şeymanur, Beyzanur, Feyzanur ve Esmanur" isimli hesapların peş peşe ve benzer ifadeler ile desteklediği görüldü.

"Laiklik" diye diye, dini siyasete alet ettiler!
"Laiklik" diye diye, dini siyasete alet ettiler! - Resim : 2

Söz konusu paylaşımlarda, "Başörtülüler olarak yanınızdayız başkanım... Yaptığınız binlerce hizmetle, tüm dünyaya örnek bir lidersiniz. Cumhurbaşkanı olacaksınız inşallah." ve "7/24 çalışıyorsunuz, hizmetlerinizle ülkeyi aydınlatıyorsunuz başkanım. Maşallah size... Başörtülü olarak ilk seçimde oyum size." şeklindeki mesajlar ile İmamoğlu'na "dindar genç kızların destek verdiği" mesajı kamuoyuna aktarılmak istendi.

 

"Laiklik" diye diye, dini siyasete alet ettiler! ile ilgili etiketler Ekrem İmamoğlu CHP İstanbul din Anayasa laiklik
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.