Laboratuvar ortamında üretilen kan, ilk kez bir insana nakledildi!

Bilim insanları, laboratuvar ortamında üretilen kanı ilk kez bir insana nakletmeyi başardı. Bu çalışma eğer olumlu sonuçlanırsa kan nakilleri bu şekilde gerçekleşebilir.

Ağır tedaviyle sonuçlanan kaza ve hastalık sonucu kan nakline büyük oranda ihtiyaç duyuluyor. Kimi insanın kan grubu hemen bulunuyorken kiminin nadir bulunan kan grubu olduğu için bulunamayabiliyor. Bu durum işleri baya zorlaştırıyor. Kişinin yaşam mücadelesi verdiği anda kan bulmada zamanla yarışılıyor. Kimisi kanı buluyor ama hastalık taşıdığından habersiz kan nakli gerçekleştiriliyor. İşte bilim insanları bu durumda kurtarıcı bir buluşa imza attılar. Bilim insanları, laboratuvar ortamında kan ürettiler.

Laboratuvar ortamında üretilen kan, ilk kez bir insana nakledildi!

BBC'nin haberine göre, Bristol, Cambridge ve Londra'dan bilim insanları, ciğerlerden vücuda oksijen taşıyan kırmızı kan hücreleri üzerine odaklanan bir çalışma başlattı.

Bilim insanları labaratuvar ortamında ürettikleri kanı, klinik çalışma kapsamında ilk kez bir insana nakletti. Bu kan naklinin insan vücudundaki tepkileri radyoaktif maddeyle takip edileceği belirtildi.

Araştırmanın amacının kan bağışının yerini almak olmadığı, bağış yoluyla elde edilen kanın, aranan nitelikteki kana dönüştürüleceği üretim hattının oluşturulmasına çalışıldığı bildirildi.

Bristol Üniversitesinden Prof. Ashley Toye, bazı kan gruplarının çok çok nadir olduğuna işaret etti.

Laboratuvar ortamında üretilen kan, ilk kez bir insana nakledildi! ile ilgili etiketler kan nakli
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.