Labirent: Son İsyan filminin konusu ne?

Labirent Son isyan filmi sinema severler tarafından aranıyor... Labirent: Ölümcül Kaçış, Wes Ball tarafından yönetilen ve James Dashner'ın 2009'da yayımlanan aynı adlı romanından uyarlanan bilim kurgu, distopik, aksiyon ve gerilim türlerindeki 2014 yapımı ABD filmi. Vatandaşlarımız ise bu film hakkında detaylı bilgi almak için araştırma yapıyor. Sinema severler için film hakkındaki bilgileri haberimizde bulabilirsiniz... Peki, Labirent: Son İsyan filminin konusu nedir? Kimler oynuyor? Detaylar haberimizde...

Labirent: Son İsyan filminin konusu nedir? Kayran büyük ve etrafı taş duvarlarla çevrili bir alandır. Thomas Kayran'a bırakıldığında diğer erkek çocuklar gibi adı dışında hiçbir şey hatırlamamaktadır. Diğer erkekler gibi Thomas'ın da tek bildiği çevrelerini saran labirente çıkan duvarlar her sabah açılır ve her akşam kapandığıdır. Kayran'daki Thomas dışında herkes oradan çıkmanın imkansız olduğunu düşünmektedir. Thomas çıkış yolunu bulabileceğini düşünmekte; fakat bunun için zihninin derinlerindeki sırları çözmesi gerekmektedir. Filmin konusu nedir? Kimler oynuyor? Detaylar haberimizde...

labirent_son_isyan_filmi_iAerik

FİLMİN KONUSU

Thomas ve arkadaşları Labirent'ten kurtulmalarının ardından hapsoldukları tesisten kaçmayı başarmış ve dünyayı pençesinde tutan acımasız organizasyon W.I.C.K.E.D.'e direnen isyancı grup Right Hand ile bir araya gelmeyi başarabilmişlerdir. Ancak Teresa'nın ihaneti sonucu grup kendini bir kez daha W.I.C.K.E.D.'a karşı mücadele ederken bulmuş, bu mücadele sırasında Minho'nun, organizasyon tarafından yakalanmasını engelleyememişlerdir. Minho'yu kurtarmak için yola çıkan Thomas ve arkadaşları organizasyonun peşine düşer. Bu uğurda aldıkları kararlar yalnızca arkadaşlarının değil, dünyanın da kaderini değiştirecektir.

hypable-maze-runner-the-death-cure-will-stand-as-one-movie-and-be-released-february-17-2017-888x456

OYUNCU KADROSU

Dylan O'Brien

26 Ağustos 1991 New York doğumlu olan oyuncunun babası kamera operatörü annesi ise eski aktristir. Lise eğitimini New York Mira Costa’da tamamlayan Dylan O’Brien üniversite eğitimi için Syracuse Üniversitesine gitmeyi planladı fakat oyunculuk kariyeri için Los Angeles’a geldi.

Teen Wolf dizisi ile tanıdığımız Dylan O’Brien “First Dates with Toby Harris” ve “New Girl” dizilerinde de rol almıştır. O’Brien’ın sinemada ise ilk kez 2012 yılında bir komedi filmi olan “High Road” ismindeki yapımda Jimmy karakterini canlandırmıştır. Başarılı aktör ardından “The First Time”, “The Internship” ve “The Maze Runner” serisinde yer almıştır...

Kaya Scodelario

13 Mart 1992’de İngiltere’de doğdu. 14 yaşındayken hiç oyunculuk deneyimi olmamasına rağmen Skins dizisindeki Effy Stonem rolünü aldı ve bu rolle tanındı. 2009’da bu performansı ile TV Quick Awards’da en iyi aktris ödülüne aday gösterildi. İlk film deneyimini 2009 Sundance Film Festival’inde gösterilen Moon filmi ile yaptı. 2010’da Clash of the Titans filminde de Peshet karakterini, 2012 yılında ise "Now Is Good'' filminde Zoey rolünü canlandırdı. Plan B, Ed Sheeran, Robbie Williams gibi önemli müzisyenlerin kliplerinde yer aldı. Karayip Korsanları serisinin 5. filminde rol aldı.

OYUNCULAR

Dylan O'Brien - Thomas
Kaya Scodelario - Teresa
Thomas Brodie-Sangster - Newt
Will Poulter - Gally
Ki Hong Lee - Minho
Aml Ameen - Alby
Blake Cooper - Chuck
Dexter Darden - Frypan
Chris Sheffield - Ben
Jacob Latimore - Jeff
Alexander Flores - Winston
Randall D. Cunningham - Clint
Joe Adler - Zart
Patricia Clarkson - Ava Paige

HOLLYWOOD

Hollywood, Amerika Birleşik Devletleri'nin Kaliforniya eyaletinde bulunan Los Angeles kentinin bir bölgesidir. Kent merkezinin kuzeybatısında yer alır. Sinema stüdyolarının ve film yıldızlarının oturduğu evlerin bu bölgede yoğunlaşmasından dolayı Amerikan sinema endüstrisiyle özdeşleşmiştir.

ABD'de yapılan ilk filmler New York kenti civarında çekilmişti. 1900 yıllarına doğru Kaliforniya'da ilk filmler yapılmaya başlandı. Kaliforniya'nın tercih nedeni daha güzel bir havaya ve açık alanlara sahip olmasıydı. Ayrıca bir diğer nedeni de ünlü buluşçu Thomas Edison'a sinema konusundaki patentlerinden dolayı ödeme yapmaktan kaçınmaktı. Thomas Edison sinema dalındaki birçok patent haklarını elinde bulunduruyordu. New York bölgesinde Edison'un avukatlarına ödeme yapmamak mümkün değildi. Kaliforniya'da Edison'un avukatlarının etkisi azdı ve gerekirse Hollywood'un Meksika sınırına yakınlığından dolayı polisten kaçarak Meksika'da saklanmak mümkündü.


AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ SİNEMASI

Amerika Birleşik Devletleri sineması, Amerikan sineması veya genellikle kullanılan ismiyle Hollywood, 20. yüzyılın başlarından bu yana dünya çapında sinema üzerinde derin bir etkisi olan ABD menşeli sinema sektörüdür. Bu sektörün geçmişi dört ana döneme ayrılmaktadır: Sessiz film dönemi, klasik Hollywood sineması, Yeni Hollywood ve çağdaş dönem. Fransız Lumière Kardeşler modern sinemanın kurucusu olarak kabul edilmelerine rağmen, hızla gelişen bu sektörde Amerikan sineması en baskın güç haline gelmiştir. 1920'lerden bu yana, Amerikan film endüstrisi her yıl herhangi başka bir ülkeden daha fazla hasılat elde etmektedir.

TARİHÇE

1990'lar
1990'larda ABD sinemasında teknolojik gelişmeler oldu. Aksiyon sineması ve bağımsız sinema yükselişe geçti. Kara film yeniden doğdu. Korku filmi türünde değişmeler yaşandı. Bilim kurguda cyberpunk türü doğdu.

Bağımsız sinemanın yükselişindeki en önemli pay Steven Soderberg'in Seks Yalanları adlı filmine aitti. Film, Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye, En İyi Erkek Oyuncu ve FIPRESCI ödüllerini kazandı. Yalnızca 1 milyon dolarlık bütçe ile çevrilen film, bütçesinin 10 katı kadar hasılat yaptı. Seks Yalanları'nın kazandığı başarının ardından birçok yapımcı, bağımsız filmler çekebilcek yönetmenler aramaya başladı. Miramax şirketi bağımsız filmlere kucak açtı. Büyük stüdyolar da kendi bünyelerinde küçük bütçeli bağımsız filmler finanse edebilecek bölümler kurdu. Örneğin 20th Century Fox 1994 yılında Fox Searchlight'ı kurdu. Jim Jarmusch, Abel Ferrera, Alan Rudolph ve Soderberg gibi bağımsız isimler birçok genç yönetmene de ilham kaynağı oldu. Peter Jackson Heavenly Creatures adlı filmi çekti. Bryan Singer da eleştirel ve finansal açıdan büyük bir başarı sağlayan Olağan Şüpheliler filmini yönetti. Robert Rodriguez de kendi ülkesi Meksika'da Gitarım ve Silahım adlı çok küçük bütçeli filmi çekti. Rodriguez bütçeyi denkleştirebilmek için ilaç denekliği bile yaptı. 1992 yılında çektiği Rezervuar Köpekleri filmiyle başarı kazanan Quentin Tarantino, 1994 yılında da senaryosunun Roger Avary ile birlikte yazdığı Ucuz Roman filmini yönetti. Film dünya genelinde yaklaşık 300 milyon dolar kazanırken, En İyi Film dalında Akademi Ödülü adayı oldu ve En İyi Senaryo ödülünü kazandı. Jackson, Singer, Rodriguez ve Tarantino zaman ilerledikçe daha ticari filmlere yöneldi.

Gus Van Sant, Hal Hartley ve Todd Haynes gibi isimler her zaman bağımsız yönetmenler olarak kaldı. Van Sant, Benim Güzel Idaho'm filmiyle, Hartley de Simple Man ile kayıp kuşağın sancılarına dikkat çekti. 1994 yılında çektiği 25,000 dolar bütçeye sahip olan Tezgahtarlar filmiyle üne kavuşan Kevin Smith, Chasing Amy ile romantik komedi türünün kalıplarını yıkmaya çalıştı. Paul Thomas Anderson da bir grup pornocunun hikâyesini anlattığı Ateşli Geceler filmini çekti. İki yıl sonra da çok karakterli bir film olan Manolya filmini yönetti ve Akademi Ödülü'ne aday oldu.

Darren Aronofsky de 1998 yılında Pi adlı film sadece 60,000 dolar bütçe ile çekti. İki yıl sonra da Huber Selby Jr.'ın kitabından uyarladığı Bir Rüya İçin Ağıt filmi ile tanınırlığını arttırdı.

Labirent: Son İsyan filminin konusu ne? ile ilgili etiketler labirent son isyan konusu nedir kimler oynuyor
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.